ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 35/ 2023

Näytä vastaukset 28.8.2023
 1. Kun espanjalaisessa alkuperämerkityssä (DOP) Cavassa on nimen lisäksi merkintä Gran Cuvee, mitä se kertoo viinin iästä?

  Minkä määräyksen vuoksi Ranskan viimeistä keisaria Napoleon III (1808-1873) arvostetaan Bordeaux’n alueella?
 2. Bordeaux’n Vasemman rannan eli käytännössä Medocin punaviinituottajien vuoden 1855 laatuluokittelun ansiosta. Paikallinen Kauppakamari teki käytännön luokituksen, joka tehtiin viinien hinnan perusteella.

  Bordeaux’n Vasemman rannan eli käytännössä Medocin punaviinituottajien vuoden 1855 laatuluokittelun ansiosta. Paikallinen Kauppakamari teki käytännön luokituksen, joka tehtiin viinien hinnan perusteella.
 3. Kuinka kuumassa ilmastossa pystytään valmistamaan viileään ilmastoon assosioituvia kirpeän hapokkaita viinejä?

  Keräämällä rypäleet raakoina tai tuleentumattomina. Happojen lisääminen on perinteisempi keino, koska sillä vähennetään lopullisen vihreitä ja supistavia piirteitä.
 4. Kun ilmasto lämpenee, niin minkä Champagnen alueen lajikkeen vakuutustarve vähenee reilusti?

  Työhevosen ja viileän kasvuympäristöön sopeutuneen ja nopeasti viininä kehittyvän Pinot Meunierin, lyhennettynä PM:n.
 5. Mikä seuraavista Burgundin Grand Cru -tarhoista ei kuulu joukkoon: Les Clos, Chevalier-Montrachet, Corton-Charlemagne vai Le Montrachet?

  Chablis’n Les Clos. Muut ovat Cote de Beaunen Grand Cru -tarhoja.
 6. Mikä seuraavista (Alkossa myynnissä olevista) viinamerkeistä ei kuulu joukkoon: Espolon, Olmeca, Sierra vai Tenu?

  Valamon luostarin valmistama ginimerkki Tenu. Muut ovat Tequila-merkkejä.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.