ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 22/ 2023

Näytä vastaukset 29.5.2023
 1. Kun sinulla on valittavana koko (0,75 l) samppanjapullo tai puolikkaan pullo, kummassa pitäisi, tuotantoprosessin perusteella, olla selvemmät kuplat?

  Kokopullossa, koska puolikkaan pullot täytetään magnumpulloista. Puolikkaan pullon toinen kuplat tuottava käyminen ei siis ole tapahtunut kuluttajan ostamassa pullossa. Vielä räikeämpiä kuplaongelmat ovat pikkolopulloissa, joita alkuperäisestä magnun-pullosta tulee vielä enemmän.
 2. Kun sinulla kaksi lajiketta Maria Gomes alias Fernão Pires sekä Pedro Gimenez alias Pedro Jimenez, niin kumman kotimaa on Argentiina?

  Criolla-ryhmän Pedro Gimenez alias Pedro Jimenezin. Fernão Pires on portugalilainen vaalea lajike.
 3. Seuraavista ovat roseista maineikkaan Provencen alkuperämerkintöjä: Cotes de Provence, Coteaux d’Aix-en-Provence, Coteaux Varois en Provence ja Palette?

  Kaikki neljä. Ensimmäiset kolme ovat suurimmat ja kaikenkattava Cotes de Provence suurin.
 4. Minkä maalaisia lajikkeita ovat vaaleat: Arinto, Encruzado ja Antão Vaz?

  Portugalialaisia.
 5. . Mikä ranskalainen yhtymä yhdistää tuottajia/merkkejä: Arthur Metz, Danubiana, Helfrich, Francois Martenot, Grand Sud, Louis Eschenauer, Weinkellerei Hechtsheim sekä eteläafrikkalaisia Neetlingshof ja Villiera?

  Groupe GCF tai vanhalta nimeltään Les Grands Chais de France, lyhennettynä LGCF.
 6. Kuinka monta seuraavista – Alkossa myynnissä olevista – kuohuviinituottajista on valmistavat samppanjaa: Bellavista, Ferrari, Gramona ja Nyetimber?

  Ei yksikään. Bellavista ja Ferrari ovat italialaisia, Gramona espanjalainen sekä Nyetimber englantilainen.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.