ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 01/ 2023

Näytä vastaukset 2.1.2023
  1. Jos olet viime aikoina nauttinut vaikkapa jotakin seuraavista samppanjamerkeistä: Krug, Dom Perignon, Veuve Cilicquot ja Ruinart, niin minkä nimisen henkilön nousua maailman rikkaimmaksi henkilöksi olet ollut auttamassa?

    Ranskalaisen muotijätti LVMH:n pääjohtajaa ja pääomistajaa nimeltä Bernard Arnault.
  2. Lissabonin lähistöllä oli aikaisemmin läänitasoiset viinialueet Alentejo ja Ribatejo, mutta toinen on ollut bulkkiviinejä tuottava alue. Mitkä ovat näiden uudet tällä vuosituhannella päivitetyt nimet?

    Alentejon viineillä on ollut riittävä laatumaine, joten nimeä ei ole ollut tarvetta häivyttää. Mutta Ribatejon nimi häivytettiin antamalla viinialueelle läpivirtaavan joen mukaisesti Tejo-nimi.
  3. Missä maassa vaikuttaa suomalaisten suosioon noussut tuottaja Casa Santos Lima Cisa Drinksin maahantuomana? Odotusarvoisesti viinejä pehmennetään jäännössokerilla ja Nautiskelija kuivaa aavikkomaaperän tuotoksia monesti (negatiivisella termillä) hiekkakuoppamainen.

    Portugalissa. Valmistajalla riittää eri merkkejä ja niistä eri versioita.
  4. Moscow mule (Moskovan muuli) on yleinen, myös valmiina purkitettuna saatava, cocktail. Perusaineet ovat ginger beer (juuriolut) sekä limettimehu. Mutta mitä tislettä siihen käytetään?

    Neutraalia vodkaa, jotta cocktailin suosio on taattu.
  5. Mikä seuraavien makeusastetta ilmaisemista termien järjestys kaikkein kuivimmasta ylöspäin: But, Brut Nature, Brut Zero, Demi-Sec ja Sec?

    Brut Zero, Brut Nature, Brut, Sec ja Demi-Sec. Periaatteessa Brut Zero ja Brut Nature ovat synonyymejä, mutta monesti Brut Natureen on hieman lisätty sokeria. Brut-kuohareihin pitäisi määritelmän mukaan aina lisätä hieman sokeria, mutta viinin kuitenkin kuivana pitäen.
  6. Mikä seuraavista viinimerkeistä ei kuulu kalliita luksustuotteita myyvän ranskalaisten LVMH:n vaan sen haastajan ja kilpailijan (Artemis-yhtymän) Keringin talliin: Chateau Cheval Blanc, Chateau Grillet , Chateau Latour vai Chateau d’Yquem? Näiden kahden yhtymän pääpomot Bernard Arnault ja Francois-Henri Pinault kuuluvat Ranskan bisneseliittiin.

    Porvoon Pauillacin Chateau Latour. Ranskan rikkaimpia "velvoittaa" perinne omistaa (jokin) ranskalainen maailman huippuviinimerkki.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.