ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 48/ 2022

Näytä vastaukset 28.11.2022
  1. Jos metsästät eri maiden mahdollisimman pienten alueiden kuriositeetteja, niin missä maassa liikutaan, kun niitä ovat Elim, Elandskloof, Hemel-en-Aarde Valley ja Napier?

    Etelä-Afrikassa ja tarkemmin Cape South Coastin alueella. Nämä ovat pienimmän alueluokituksen (ward) alueita.
  2. Jos sinulla on tunnettu oma viinibrändi, joka on peräisin alkuperämerkinnän viinialueelta; mitä sinun kannattaa tehdä, kun maineikkaan alueen viinin hintaa ei enää pysty nostamaan ilman volyymin tippumista etkä enää saa myyty viiniä sinua tyydyttävällä hinnalla?

    Säilyttää brändi mutta siirtyä pöytäviinien tasasoiseen ja siten reilusti halvempiin rypäleisiin. Tässä on onnistumisen mahdollisuuksia, jos saat ainakin uuden alueen viinien rypäleet pidettyä samana. Strategia on riskipitoinen, mutta nimekkäiden alueiden viinien hinnoilla ja siten tarhojen hehtaarihinnoilla on ollut kovat nousupaineet viime vuosikymmeninä.
  3. Millä maineikkaalla viileän ilmaston yläalueella sijaitsevat Saumur- ja Saumur-Champigny -alkuperämerkinnät?

    Ranskan Loiressa sekä sen yhdellä pääalueelle Anjou-Saumurissa.
  4. Mitä eroa on kahdella portugalilaisella alkuperäluokituksella: Alentejo ja Alentejano; jotka viittaavat samaan Lissabonin ympäristön aavikko-olojen alueeseen?

    Läänin nimi Alentejo on DOC-DOP-tasoinen alkuperämerkintä. Pöytäviinitasoisia alueviinejä edustaa puolestaan Alentejano.
  5. Minkä maalaisia viinien tavaramerkkejä merkkejä ovat (Alkossa myynnissä) olevat Afectus Premium, Colossal, Intimista ja Silent Oak?

    Portugalilaisia.
  6. Mikä seuraavista EI ole humalalajike: Eldorado, Loral, Molinara vai Perle?

    Pohjois-Italian ja tarkemmin Veneton alueen tumma kuriositeetti (à la Valpolicella) Molinara.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.