ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 37/ 2022

Näytä vastaukset 12.9.2022
 1. Mikä seuraavista (Alkossa myynnissä olevista) merkeistä ei ole alkoholittomien viinijuomien ryhmässä: Eminazero, Nozeco, Opia vai Pinta?

  Puolalainen olutmerkki Pinta.
 2. Minkä Burgundin AOP-alkuperämerkinnän sisällä on mahdollista tuottaa valkoviiniä: Beaujolais, Fleurie, Richebourg vai Vosne-Romanee?

  Beaujolais’n. Beaujolais’n valkoviini on kuitenkin puhdas kuriositeetti.
 3. Toscanan Bolgherin alueen tunnetuin punaviini lienee Sassicaia, mutta onko alkuperämerkinnän mahdollista tuottaa valkoviinejä?

  On.
 4. Minkä vuoksi Roedererin premium-samppanja Cristalin sanotaan edelleen olevan -samppanjaksi poikkeuksellisesti – kirkkaassa pullossa?

  Kyseinen samppanja oli Venäjän viimeisen tsaarin Nikolai II:n suosikki. Hän halusi kuitenkin samppanjan kirkkaassa pullossa, jotta hänen mahdolliset tappamisyritykset pystyttiin estämään samppanjan avulla. Suomalaisetkin saivat makua sortokausina ja venäläistämisenä tuntumaa hänen toimintapolitiikasta.
 5. Missä Italian pohjoisessa läänissä sijaitsee Oltrepo Pavese -niminen alkuperämerkintä?

  Lombardiassa.
 6. Kumpi seuraavista Italian perinteisen menetelmän kuohuviinien alkuperämerkinnöistä sijaitsee Piemonten läänissä: Alta Langa vai Franciacorta?

  Alta Langa. Franciacorta sijaitsee naapurilääni Lombardiassa.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.