ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 31/ 2022

Näytä vastaukset 1.8.2022
 1. Mihin viiniin liittyy historiallisesti merkityksellinen termi fiasco? Historiallisesti tällä oli suuri merkitys viinin visuaalisessa tunnistamisessa.

  Toscanan Chiantiin. Se on koripunospullo pyöreän pallonmuotoiseen alaosan ympärillä.
 2. Seuraavat ovat kalifornialaisia AVA-alueita: Coombsville, Chiles Valley, Howell Mountain ja Rutherford. Mikä maineikas yläalue, jonka nimeä alueen tuottajat voivat myös käyttää, yhdistää niitä?

  Napan piirikunta. Kaikki Napa Countyn tuottajat voivat käyttää AVA-nimeä Napa Valley, jos eivät halua hyödyntää oman alueensa nimeä etiketissä. Yleensä paikalliset tuottajat mainitsevat oman paikallisen AVA-alueensa sekä helposti tunnistettavan Napa Valleyn.
 3. Mika AVA-alue yhdistää seuraavia AVA-ala-alueita: Fort Ross–Seaview, Fountaingrove District, Moon Mountain, Petaluma Gap ja Pine Mountain–Cloverdale Peak? Vihjeenä: alueet ovat tämän vuosituhannen luomuksia, joten Euroopassa ne ovat erittäin harvinaisia kuriositeetteja.

  Sonoma tai koko nimeltään Sonoma County.
 4. Bernard Arnault on tehdyt itsestään ylivoimaisesti Ranskan rikkaimman henkilön luksusmuotijätti LVMH:n avulla. Mutta mitkä kirjaimet jättimuotikonsernin nimessä eivät liity alkoholijuomiin?

  Pukeutumisen keskittyvä LV eli Louis Vuitton. Alkoholijuomiin keskittyy Moët Hennessy eli MH. Jo yhtiön nimeen elitististä eli poikkeavaa markkinointia kun yhtiön virallinen nimi Moët Hennessy Louis Vuitton ja firman nimen lyhenne on siis LVMH.
 5. Maailman 10 suurinta viinintuottajamaata (vuonna 2020) olivat Italia, Ranska, Espanja, Yhdysvallat, Argentiina, Australia, Etelä-Afrikka, Chile, Saksa ja Kiina. Globaali viinintuotanto oli 260 milj. hehtolitraa. Kuinka paljon nämä kymmenen maata tuottivat maailman viineistä prosentuaalisesti: 41,5 %, 61,5 % vai 81,5 %?

  81,5 prosenttia eli 212 milj. hehtolitraa.
 6. Mistä maasta ja miltä nimekkäältä espanjalaiselta tuottajalta ovat peräisin vanhalta nimeltään Santa Digna ja päivitetyltä nimeltään Digno-sarjan viinit?

  Chilestä ja jo käytännössä kahden sukupolven suomalaisten arvostamalta ja nykyisin Winestaten maahantuomalta Miguel Torrekselta. Miguel Torres oli eurooppalaisia pioneereja Chilessä, kun maan tuotteet olivat vielä Pinochetin diktatuurin aikana monessa maassa boikotissa.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.