ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 29/ 2022

Näytä vastaukset 18.7.2022
 1. Kuinka monta maata tarvitaan seuraavasta suurusjärjestyksestä olevasta (10 maan) listasta, jotta niiden viinintuotanto (vuonna 2020) vastasi reilua kahta kolmasosaa maailman 26 mrd. litran viinintuotannosta: Italia, Ranska, Espanja, Yhdysvallat, Argentiina, Australia, Etelä-Afrikka, Chile, Saksa ja Kiina?

  Kuusi (6) eli Euroopan kolmen jätin Italian, Ranskan ja Espanjan lisäksi Yhdysvallat, Argentiina ja Australia, Niiden vuoden 2020 viinintuotanto oli 17,6 mrd. litraa, joka globaalista viinintuotannosta oli 67,8 %.
 2. Mikä juoma yhdistää seuraavia mietoja sekoitteita: diesel, radler ja shandy?

  Olut. Ne ovat oluen ja eri virvoitusjuomien yhdistelmien nimiä. Radlerissa oluen kumppanina on sitruunalimonadi, dieselissä kolalimonadi ja shandyssä inkiväärilimonadi.
 3. Mikä on Bordeaux’n alkuperämerkintä (AOP) seuraavien kuntien parhaimmille viineillet: Arsac, Cantenac, Labarde ja Soussans?

  Medocin Margaux. Näillä kunnilla ei siis ole omaa alkuperämerkintää, vaan niiden alkuperämerkintä on Margaux.
 4. Kun juot Margaux’n viiniä, niin mikä suurella todennäköisyydellä viinin päälajike?

  Cabernet Sauvignon, muiden Medocin ja etenkin Haut-Medocin viinien tapaan.
 5. Mikä on Australian vanhin viinialue? Vihjeenä: miljoonakaupungin lähellä ollaan ja tämä suhteellisen viileä alue on nähnyt parhaat päivänsä.

  New South Walesin Hunter Valley. Sitä pitää yllä miljoonakaupunki Sydneyn matkailijat ja aikoinaan Sydneyn ostovoima.
 6. Mikä Yhdysvaltain Länsirannikon AVA-alue yhdistää seuraavia AVA-ala-alueita: Dundee Hills, McMinnville, Ribbon Ridge ja Van Duzer Corridor?

  Oregonin Willamette Valley.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.