ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 25/ 2025

Näytä vastaukset 20.6.2022
 1. Mikä seuraavista lajikkeista ei kuulu joukkoon: Discovery, Ingrid Marie, Pink Lady vai Thomson Seedless?

  Rusinarypäle Thomson Seedless alias Sultana. Muut ovat omenalajikkeita.
 2. Mikä juoma yhdistää (Alkossa myynnissä olevia) valmistajia: Hakutsuru, Nakao, Terada Honke ja Urakasumi Saura?

  Japanilainen riisiviini sake. Tuottajat ovat länsimaalaisille vähintään haastavia, koska ne löytyvät harvoin latinaisilla kirjaimilla pullosta. Lisäksi Japanissa on yleistä käyttää tavaramerkkien nimiä. Laatu-sakeisiin kuu myös laaja arsenaali tyylien nimiä.
 3. Alkoon on viime vuosina ilmestynyt – tosin pääosin tilausvalikoimaan – Cremant de Bordeaux -kuohuviinejä. Mitkä rypäleet ovat näissä kuohuviineissä sallittuja?

  Bordeaux’n valko- ja punaviinien rypäleet. Vaaleat Porvoon skumpat on siis tehty käytännössä Semillonista ja Sauvignon Blancista. Roseissa suositaan Merlot- ja Cabernet Franc −lajikkeita.
 4. Mitä eroa on italialaisten viinien luokituksella IGT ja IGP ja merkintäänkö niillä virallisen luokituksen mukaista pöytä- vai laatuviiniä?

  IGT on vanha pöytäviinitasoisen alueviinin luokitus. Vuoden 2009 direktiivin ja kymmenen vuoden siirtymäajan jälkeen sen uusi nimi on Indicazione Geografica Protetta. Uuden direktiivin mukaan siis Tipica-sana on korjattu Protetta-sanalla.
 5. Mitkä rypäleet yhdistetään Beaunen kaupunkiin ja sen läheisiin alueisiin?

  Tumma Pinot Noir ja vaalea Chardonnay. Kyseessä ovat siis Burgundin Cote d'Orin ja siten Cote d'Orin toisen ala-alueen Cote de Beaunen lajikkeet.
 6. Saksan historiallisesti maineikas Rheingaun viinialue sijaitsee Rhein-joen mutkassa, jossa joki kääntyy itään. Mikä Rheinin idästä virtaava sivujoki sijaitsee itäisen Rheingaun alueen eteläpuolella?

  Main. Se on sama joki, jonka varrella sijaitsee finanssikeskus Frankfurt.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.