ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 23/ 2022

Näytä vastaukset 6.6.2022
 1. Mikä on alkuperältään kroatialaisen Crjljenak-rypäleen italialainen kirjoitusasu: Primativo, Primitiivo, Primitivo vai Primotivo?

  Primitivo. Jenkkiläisittäin kyseessä on Zinfandel.
 2. Mikä kuuman Etelä-Espanjan kaupunki on antanut sherrylle? Kaupungin nimi on sherryn espanjankielisessä nimessä.

  Jerez (de la Frontera).
 3. Mikä satamakaupunki on antanut nimen portviineille? Vihjeenä paikallisella kielellä portviinin nimi on synonyymi kaupungin nimelle.

  Oporto tai kansainvälisemmin Porto.
 4. Mikä 1970-luvulla käyntiin päässeen Toscanan Chiantin alueen Vino da Tavola -buumin valmistajista kuuluu nykyisin suuryhtiö Frescobaldille: Ornellaia, Sassicaia, Solaia vai Tignanello?

  Ornellaia.
 5. Valtaosan Yhdysvaltain Länsirannikon kahden osavaltion tuotannossa kattavat Columbia Valley ja Willamette Valley. Mitkä ovat näiden alueiden osavaltiot?

  Columbia Valley sijaitsee Washingtonin osavaltiossa ja Willamette Valley eteläpuolella Oregonin osavaltiossa.
 6. Kuinka suomalaiset voivat päätyä tekemisiin seuraavien suomalaisten yhtiöiden kanssa: Armenian Cuisine, Lugana, Potio ja Vita Vinum?

  Ne ovat suomalaisia alkoholijuomien maahantuojia eli vähittäismyyntimonopoli Alkon tavarantoimittajia.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.