ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 07/2022

Näytä vastaukset 14.2.2022
  1. Espanjalaisten rypäleviinitisleylpeys on alkuperämerkitty Brandy de Jerez. Sitä tuotetaan kolmella eri minimikypsytysasteella: pelkkä Solera 6 kuukauden keskimääräisellä minikypsytysvaatimuksella, Solera Reserva yhden (1) vuoden keskimääräisellä kypsytysasteella sekä vanhimpana Solera Gran Reserva. Mutta mikä on Brandy de Jerez Solera Gran Reservan keskimääräinen minimikypsytysaikavaatimus?

    Kolme vuotta. Kaikissa tynnyreissä pitää olla ensin valmistettu sherryä vähintään kolme vuotta ja tammen pitää olla amerikkalaista.
  2. Kun viinin lajikkeet ovat Macabeo alias Viura, Xarello sekä Trepat, mistä viinityypistä ja minkä alueen viinistä on erittäin todennäköisyydellä kyse?

    Trepat on tumma lajike Kataloniasta ja sen ympäristössä. Rypälecocktailin perusteella kyseessä on cavasekoitteen roseekuohuviini. Kevyen värisiä Trepat-viinejä hyödynnetään laajasti (kuplimattomien) roseiden valmistuksessa.
  3. Mitä tuotetta myydään (Alkossa tuottajan) nimillä: Albert Jarraud, Monnet, Chateau de Montifaud ja Vallein Tercinier?

    Konjakkia.
  4. Mikä seuraavista tummista lajikkeista on Italian viljellyin: Corvina, Nebbiolo, Primitivo alias Zinfandel vai Sangiovese?

    Sangiovese.
  5. Mikä seuraavista on kiinalainen panimo: Asahi, Far Yeast, Kirin vai Panda?

    Panda. Muut ovat japanilaisia.
  6. Mitkä seuraavista ovat suomalaisia (Alkossa myynnissä olevia) panimoja: Kakola, Kimito, Rocking Bear tai Tuju?

    Kaikki neljä. Ne ovat nykyisin muodikkaita ja verosubventoituja pienpanimoita.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.