ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 48/ 2020

Näytä vastaukset 23.11.2020
  1. Minkälaisella valmistusmenetelmällä saadaan suhteellisen viileän kasvuympäristön viinille 15-17 voltin etanolipitoisuus, à a Valpolicellan Amarone? Kyseessä ei ole chaptalisointi.

    Kuivattamalla rypäleitä ennen käymistä. Toisaalta menetelmä on laadun kannalta riskipitoinen suhteellisen kosteassa syys-talvi-ilmanalassa viileillä alueilla. Modernia tekniikkaa pitää hyödyntää, jotta rypäleet pysyvät riittävän terveinä.
  2. Kun viinin alkuperämerkintä on pelkkä Bordeaux, niin miltä alueelta viini on erittäin todennäköisesti peräisin tai ainakin suurin osa siitä?

    Vesien välisestä alueesta (Gironde, Garonne ja Dordogne) eli viralliselta nimeltään Entre-deux-Mers. Bordeaux on paljon myyvempi ja tunnetumpi kuin Entre-deux-Mers
  3. Bordeaux Vasen ranta eli Medocin alue on säilytyskelpoisista punaviineistään. Mutta kuinka valkoviinien alkuperämerkintää Medocin alueella sijaitsee? Vihjeenä: AOP Bordeaux'ta ei lasketa tässä kysymyksessä mukaan.

    Nolla eli ei yhtään.
  4. Kuinka vaaleasta Sauvignon Blanc –rypäleestä voi valmistaa lajikeroseekuohuviiniä?

    Lisäämällä joukkoon hieman tummien rypäleiden, kuten Pinot Noir, viiniä. EU:n perusmääritelmän mukaan ilmoitettua rypälettä pitää olla vähintään 85 prosenttia. Uudessa maailmassa minimipitoisuussäädökset ovat väljemmät.
  5. Mikä seuraavista (Alkossa myynnissä olevista) tislemerkeistä ei kuulu joukkoon: Braastad, Merlet, Soerlie vai Tenu?

    Ginimerkki Tenu. Muut ovat konjakkeja.
  6. Mitä juomatyyppiä myydään (Alkossa) nimillä: Alpenklitzern, Blossa, Jouluaamu ja Talvihetki?

    Glögiä.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.