ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 29/ 2020

Näytä vastaukset 13.7.2020
 1. Alkon kesäkuun tilausvalikoiman uutuuksissa on tuote nimeltä: Mikkeller Nelson Sauvin Aged In Chardonnay Barrels Brut 2020. Mitä nimen perusteella tiedät juomasta?

  Kyseessä on olut, jonka Alko luokittelee erikoisuudeksi. Mikkeller on tanskalainen oluttuottaja ja Nelson Sauvin on uusiseelantilainen humalalajike. Humalapitoisuuden Alko kuitenkin ilmoittaa olevan vain erittäin alhaiset 4 EBU:a. Voltteja oluessa on kuitenkin 9. Oluen hinta 0,375 litran pullossa 14,99 euroa.
 2. Mistä viini on erittäin todennäköisesti peräisin, kun sen lajikkeet ovat Inzolia, Grecanico, Catarratto ja Chardonnay?

  Sisiliasta. Kolme ensimmäistä lajiketta ovat paikallisia valkoviinirypäleitä.
 3. Missä maassa sijaitsee kalkkikiveä kehuva yläalue nimeltä Limestone Coast?

  Australiassa ja tarkemmin Etelä-Australian osavaltiossa ja siellä rannikon läheisyydessä.
 4. Missä maassa sijaitsevat viinialueet: Albany, Denmark, Frankland River ja Porongurups?

  Australiassa Länsi-Australian osavaltiossa. Tarkemmin ne ovat Great Southern ‒alueen ala-alueita.
 5. Mitä seuraavassa Alkon ilmoittamassa viinin alkuperätiedoissa on kummallista eli epäloogista: Etelä-Afrikka ‒ Coastal Region ‒ Western Cape?

  Coastal Region on Western Capen ensimmäisen asteen ala-alue. Käytännössä kaikki Etelä-Afrikan viinit tulevat maantieteelliseltä yläalueelta nimeltä Western Cape. Muita maantieteellisiä yläalueita (Western Capen lisäksi) ovat Northern Cape, Eastern Cape, Kwazulu-Natal ja Limpopo.
 6. Mikä seuraavista ginimerkeistä ei ole suomalainen: Hernö, Gustav, Lohjtu vai Nordic Spirit Lab?

  Ruotsalainen Hernö.
 

© 2002-2020 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.