ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 15/ 2020

Näytä vastaukset 6.4.2020
 1. Espanjan Cava-kuohuviini on monelle tuttu, mutta mitä on espanjalainen Corpinnat kuohuviini?

  Corpinnat on yhdistyksen omistama nimitys perinteisen menetelmän kuohuviinille eli käytännössä Katalonian kuohuviineille. Sen perustivat cavan liian lyhyisiin pullokypsytysvaatimuksiin tuskastuneen pientuottajat. Cavan säätelyelimessä istuneet ja enemmistönsä turvin päättäneet iso tuottajien vastustivat "henkeen ja vereen" eri kypsytysmerkintöjen minimisakkakypsytysaikojen pidentämistä. Laatutasoltaan Corpinnat on pöytäviini.
 2. Missä seuraavissa AOP-viineissä voi lajikkeissa olla mukana Grenachea ja Mourvedrea: Crozes-Hermitage, Hermitage, Lirac vai Saint-Joseph?

  Etelä-Rhonen Lirac-viineissä. Pohjois-Rhonen punaviineissä vain Syrah on sallittu tummista rypäleistä.
 3. Jos arvostat hienostuneita, sävykkäitä, mineraalisia ja konsentroituneita konjakkeja, minkä alkuperämerkinnän konjakkeja – saman iän huomioiden – sinun kannattaa suosia: Grande Champagne, Fine Champagne, Fins Bois vai Bois Ordinaires?

  Grande Champagne -konjakkeja sekä seuraavana vaihtoehtona Grande Champagnen ja Petit Champagnen tisleiden sekoitusta Fine Champagnea.
 4. Mikä seuraavista ginimerkeistä ei ole suomalainen: Artic Blue, Hernö, Kyrö tai Ägras?

  Ruotsalainen Hernö.
 5. Ovatko seuraavat (Alkossa myynnissä olevat) tavaramerkit/valmistajat konjakkeja: Albert Jarraud, Camus, Croizet ja Hine?

  Kyllä ovat.
 6. Jos olet konjakin ystävä, niin mitä seuraavista merkeistä sinun kannattaa välttää: Hardy, Hennessy, Kvint vai Soerlie?

  Moldovalaista Alkon vakiovalikoimassa myynnissä olevaa brändymerkkiä Kvint.
 

© 2002-2020 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.