ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 45/ 2019

Näytä vastaukset 4.11.2019
 1. Alkon tilausvalikoimasta on noussut vakiovalikoimaan ranskalaisen yhtiön Tussock Jumper -nimisiä eri maista peräisin olevia viinejä, joissa kuvituksena on punaiseen villapaitaan puettuja eläimiä. Eläimet edustavat eri maihin yhdistettäviä stereotypioita. Kun portugalilaisessa punaviinissä eläin on aasi, ja ranskalaisessa Pinot Noir -viinissä sika, niin mikä eläin edustaa argentiinalaista Malbec-viiniä?

  Nauta. Sillä epäilemättä viitataan pihviin.
 2. Jos Porvoon punaviinin rypälecocktailiksi on annettu: 55 % Cabernet Sauvignon, 23 % Merlot, 13 % Petit Verdot sekä loput 9 % Cabernet Franc, kummalta rannalta se on erittäin todennäköisesti peräisin Medocin vai oikean rannan Libournesta?

  Vasemman rannan Medocista: CS eikä etenkään PV eivät viihdy viileämmällä Oikealla rannalla.
 3. Jos viinissä käytettyjen rypäleiden alkukirjaimet ovat TB, TF, TN sekä TR, mistä maasta viini on kaiken todennäköisyyden mukaan peräisin?

  Portugalista ja sieltä Dourosta. T-kirjain on lyhenne punaista/tummaa tarkoittavasta Tinta-sanasta. B on Barroca, F Franca, N Nacional ja R Roriz.
 4. Mikä seuraavista lajikkeista sopii myös Suomessa viljeltäväksi eli ei ole aitoviiniköynnös: Diagelves, Dimyat, Domina vai Rondo?

  Rondo.
 5. Mikä seuraavista Alkon tuotteista on viini: Brasseri Dupont Saison, McGregor The Golden Shower Chardonnay, Pierre Chavin Perle Bleu vai Ronsard Napoleon VSOP?

  Eteläafrikkalainen valkoviini McGregor The Golden Shower Chardonnay. Dupont on olut, Perle Bleu on alkoholiton aromatisoitu kuohujuoma ja Ronsard on ranskalainen brandy.
 6. Asbach Original 3 Year Old, Bardinet Beehive VSOP, Chateau de Laubade Labiette Castille XO ja Tronnes VSOP Reserve? Yhdessä tuotteista on myös alkuperämerkintä.

  Rypäleviinoja tai rypäleviinitisleitä. Chateau de Laubade Labiette Castille XO on armanjakki.
 

© 2002-2020 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.