ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 38/ 2019

Näytä vastaukset 16.9.2019
  1. Kumpi Burgundin ja monen muun Ranskan viinialueen laatuluokituksessa on korkeampi: Grand Cru vai Premier Cru?

    Grand Cru. Ensimmäinen (premier) ei yleensäkään ole (ranskalaisessa) viinimaailmassa korkein luokka.
  2. Minkä (laatutasoltaan) pöytäviinin valmistukseen liittyy alepponmäntypihkauute?

    Kreikan Retsinan, jonka pöytäviinin tasainoinen laatuluokitus on (ranskaksi) Appellation Traditionelle. Normaalisti mietoja viinejä ei saa aromatisoida eikä maustaa, jos niilä halutaan pitää rypäleviinin status.
  3. Piemontessa on Nizza-niminen DOCG-alue. Mikä on Nizza-viinien rypäle?

    Barbera. Aikaisemmin alkuperämerkinnän nimi oli Barbera d'Asti Nizza ja nyt siis pelkkä Nizza. Alkon on myös ihastunut Nizzan Barberoihin kuluvalla vuosikymmenellä.
  4. Mitä rypälettä pidetään Moselin ja Rheingaun arvostetuimpana, vaikka muitakin viljellään laajasti?

    Riesling-lajiketta.
  5. Mitä ranskalaisissa etiketissä tarkoittaa termi: elevé en fut de chene?

    Kypsytetty tammitynnyrissä. Tammitynnyreiden koko ja ikä termi ei määritä mitenkään.
  6. Mitä seuraavista lajikkeista voi kasvattaa Suomessa riittävän lämpimässä kasvuympäristössä: Müller-Thurgau, Nordica, Rondo vai Solaris?

    Muita kolmea kuin aitoviiniköynnös Müller-Thurgauta. Aitoviiniköynnös (Vitis vinifera) ei kestä Suomen kylmiä talvia.
 

© 2002-2020 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.