ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 33/ 2019

Näytä vastaukset 12.8.2019
 1. Mitä tisletyyppiä edustavat (Alkossa myytävät) valmistajat ja merkit: Marzadro, Nonino, Poli ja Sibona?

  Grappaa eli italialaista rypäleiden puristemassasta valmistettua viinaa.
 2. Minkä maalaisia tuottajia ovat Cloudy Bay, Mud House, Seifried ja Spy Valley?

  Uusiseelantilaisia.
 3. Miten kuohuviinin, mukaan lukien samppanja, sekä mietojen viinien makeuden tuottamismenetelmä eroavat toisistaan (lukuun ottamalla matala-alkoholisia makeita kuohuviinejä)?

  Kuohuviineissä lopullisen tuotteen makeusaste säädetään sokerilisäyksellä. Miedoissa viineissä ei puolestaan saa käyttää sokeria makeuttamiseen, joten makeuden saamiseksi viinin viinimehun käyminen on keskeytettävä tai rypäleet on kerättävä ylikypsinä.
 4. Mikä on samppanjan ja kuohuviinien pullon paine ilmakehien määränä eli bareina?

  Kuusi ilmakehää eli baria.
 5. Mitkä rypäleet yhdistävät Champagnea ja Burgundia (Bourgogne)?

  Vaalea Chardonnay ja tumma Pinot Noir.
 6. Mikä hedelmä tai marja suomenkielellä on ranskalaisten juomien ja muiden ruokien etiketeissä takana nimillä: fraise, framboise, mure, sekä pruneau? Yleistiedon kannalta tällaiset ranskankieliset perusnimet kannattaa hallita.

  Fraise on suomeksi mansikka, framboise vadelma, mure karhunvatukka sekä pruneau luumu.. Ranskankielinen yleisnimi kirkkaille hedelmäviinoille on alcools blancs eli värittömät viinat, joissa alkoholin kanssa näihin hedelmien nimet yleisesti kohtaa Belgian Lambic-oluiden lisäksi.
 

© 2002-2020 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.