Arvio |
Muistuttaa kovasti (steriilejä) hapokkaita Uuden maailman reilun manipuloidun rakennettuja Chardonnay-viinejä. Ruokaystävällinen. Alussa hieman mykän oloinen ennen kuin hiiltynyt tammi ja selvempi kirpeän hapokkuus lisääntyy. Perinteiset selvät ranskalaiset hapot. Olemus kuitenkin huojuu ja muuttuu selvästi, mutta hyötyy hapettamisesta eikä juomisella ole mitään kiirettä, mikä toisaalta on sääli kun viini lasketaan markkinoille mahdollisimman nuorena. Suuntuntuma keskitäyteläinen, hapettamalla voimakkaan hapokas kehittyvän katkeroainemaisen ja omenamaisen kirpeänä, melko pastillimaisen marmeladimaisen sekä liisterimäisen ja kehittyvän vahamaisena rasvamaisen pyöreä lisääntyvän härskin rasvamaisuuden avittamana sekä kohtuullisen katkeroainemainen kehittyvällä kirpeyttävällä omenankotamaisuudella. Melko voimakas jälkimaku erittäin pitkä lisääntyvän kestävänä lisääntyvän hapokkaana ylikypsyyttä mäskimäisyyttä tasapainottomassa katkeroainemaista suuntuntumaa korostavana. Rakenteellisesti juuri melko hiottu kuitenkin ilman tyylikkyyttä. Parfyymisuutta korostavissa aromeissa alussa selvempiä ylikypsiä guavamaisen ja banaanimaisen eksoottisia hedelmiä lisääntyvän kirpeähkön ja mäskimäisen päärynäomenamaisina lisäkehittyvän pastillimaisen kotamaisen kirpeähkön omenamaisina, lisääntyvää pastillimaisen hiiltynyttä puumaista tammea lisääntyvän pippurimaisen maustemaisia sekä hieman kehittyvän kukkamaisia yrttejä lisääntyvän liuotinmaisina ja samalla kirpeän taustaomenamaisina. Alkon ilmoittama sokeri 5 g/l ja hapot 5,7 g/l.
|