Arvio |
Nautittavuus alkupuolen tilanteesta ja tuskin kehittyvää säilytyksellä lisäarvoa, vaikka säilyykin. Hapettamalla perinteinen kirpeyttävä katkeroainemaisuus lisääntyy. Lähinnä (voimakkaiden) juustojen onnistunut kumppani, mutta myös selvän yleiskäyttöinen. Suuntuntuma keskitäyteläinen, makeusaste alkupuolella selvemmän makea, voimistuvan kirpeähkön hapokas kehittyvän vihreän kotamaisen kovuuden ja vihreiden katkeroaineiden korostamana, kohtuullisen hedelmäinen sekä alkupuolella melko liisterimäisen ja vahamaisen pyöreä kehittyvän liuotinmaisen pastillimaisena sekä kehittyvän vihreän katkeroainemaisemman siemenmäinen lisäkehittyvänä kirpeän siemenmäisen omenankotamaisena. Melko voimakas jälkimaku erittäin pitkä kehittyvän vaativan vihreämmän ja kirpeämmän katkeroainemaisena alkupuolen nuoruuden ja makeuden ja marmeladimaisuuden avittamana kosiskelevuuden jälkeen. Rakenteellisesti alussa käytännössä melko hiottu. Kohtuullisen parfyymisissa aromeissa alkupuolella selvempää mehevää aprikoosimaisia luumarjoja lisääntyvän kuivatun luumarjamaisina, kehittyviä kirpeyttäviä omenoita ja sitruksia, kehittyviä marsipaanimaisia luumarjojen kiviä, alussa jalohomemaisuutta lisääntyvän terälehtimäisen kukkamaisina, alkupuolella selvempää puhdasta maakellaria lisääntyvän maustemaisina, lisääntyviä kuivattuja orapihlajamaisia yrttejä sekä yleensä mineraalisien savimaista maanläheisyyttä alkupuolen mehiläisvahamaisuuden jälkeen lisääntyvän imelöittävän liisterimäisen lattiavahamaisena. Positiivinen yllätys ja vielä erittäin kohtuullisen hintaan. Alkon ilmoittama sokeri 120 g/l hapot 7 g/l. Alkon ilmoittamat lajikkeet Harslevelü ja Furmint. Erä FHA:JKGP – L22.174.
|