ISSN 1458-8439
takaisin
539227 Anselmann Gewürztraminer Trocken Pfalz 2022
78 13,80 € (18,40 € / l)
Saksa - Pfalz/ Pfalz QbA - Werner Anselmann, Gewurztraminer Ostoslistalle
2.9.2024
Asiantuntijan viini
Arvio
Suunniteltu mahdollisimman nuorena juotavaksi, mutta tasapaino hyötyy puolen vuoden säilytyksestä. Nuorten viinien tapaan vakaata olemusta ei löydy. Pitäisi olla suhteellisen yleiskäyttöinen rasvamaisten tuhdimpien ruokien kumppani. Vaativa rypäle pitäisi olla tunnistettavissa. Suuntuntuma kevyehkö, alussa melko nuoruuden hedelmäinen, melko hapokas lisääntyvän katkeroainemaisen kirpeänä, kohtuullisen hillomaisen rasvamaisen pyöreä kehittyvän marmeladimaisilla piirteillä sekä lisääntyvän katkeroainemaisena kehittyvän greipinkuorimaisena ja sitrusten valkoisen kuorimaisena. Kohtuullisen voimakas jälkimaku pitkä lisääntyvän kestävänä lisääntyvän marmeladimaista suuntuntumaa korostavana samalla vakaan katkeroainemaisen kukanvarsimaisena yrttimäisenä lisäkehittyvän kirpeän greippimarmeladimaisena. Rakenteellisesti melko hiottu hapettamalla myös pienoisen tyylikkäillä piirteillä. Parfyymisuutta tavoittelevissa aromeissa alussa hieman paahtuneen kirpeän siemenmäisen kotamaisia päärynäomenoita lisäkehittyvän imelillä piirteillä, hieman kehittyviä sävykkäämpiä greippimäisiä sitruksia, kehittyviä imelähköjä vaaleita sekahedelmiä lisäkehittyvän nahistuneilla piirteillä, alkupuolella selvempiä kuivattuja katkeroainemaisia yrttejä neilikkamaisen ja ruusumaisen kukanvarsimaisina sekä lisääntyvän valkopippurimaisia mausteita kehittyvän kihelmöivän polttavilla piirteillä. Alkon ilmoittama sokeri 6 g/l ja hapot 4,7 g/l.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.