ISSN 1458-8439
takaisin
951446 Borsari Ripasso Valpolicella 2019
79 11,98 € (15,97 € / l)
Italia - Veneto/ Valpolicella/ Valpolicella DOP - Italian Wine Brands (IWB) S.p.A./ (Enoitalia)/ Borsari, Veneton tumma sekoite Ostoslistalle
24.1.2024
Perusviini
Arvio
Hyvä nautittavuus pysyy yllättäen myös reilummalla hapettamisella tunnuspiirteenä. Mutkattomuus korostuu ja myös suhteellisen yleiskäyttöinen ruokaviini. Suuntuntuma kevyen ylärajoilla, melko nuoruuden hedelmäinen, melko hapokas kehittyvällä marjamaisella kirpeydellä, kohtuullisen tanniininen lisääntyvän katkeroainemaisen humalamaisena ja koiruohomaisena lisäkehittyvän luumarjojen kivimäisenä sekä käytännössä pyöreä nahistuneen rasvamaisena ja kehittyvän marmeladimaisen toimivana imelöittävän liuotinmaisen rasvamaisena lisähapettamalla vain hieman kehittyvän kihelmöivän vihreitä piirteitä avittamana. Kohtuullisen voimakas jälkimaku juuri erittäin pitkä alkupuolella kosiskelevuutta ja kypsyyttä korostavana. Alussa rakenteellisesti melko viilattu sekä kohtuullisen tasapainoinen alussa reilummin. Parfyymisuutta tavoittelevissa aromeissa alussa paahtuneita kirsikkamaisia ja punaherukkamaisia puutarhamarjoja kehittyvän imelöittävän luumarjojen kivimäisenä, kehittyviä ja lisääntyviä mäskimäisen taatelimaisia luumarjoja, alussa hiilimäisen koiruohomaisen vermuttimaisia katkeroaineita rasvamaisen tahnamaisena, kehittyvä kuivattuja humalamaisia katkeroaineita sekä alussa hieman kivimäistä maanläheisyyttä hieman kehittyvän tervamaisilla piirteillä. Alkon ilmoittama sokeri 5 g/l ja hapot 5,4 g/l. Alkon ilmoittamat lajikkeet Corvina, Corvinone ja Rondinella. Erä L2111677-03310321.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.