ISSN 1458-8439
takaisin
579207 Zind-Humbrecht Pinot Gris Biodynamique Sec Turckheim Alsace 2020
82 25,45 € (33,93 € / l)
Ranska - Alsace/ Turckheim/ Alsace AOP - Pierre-Emile, Oliver et Margaret Humbrecht/ Domaine Zind-Humbrecht, Pinot Gris Ostoslistalle
6.1.2024
Erityisasiantuntijan viini
Arvio
Pullon korkki oli kuivunut eikä irronnut kokonaisena, mutta vuodon merkkejä ei ollut. Viinin olemus alussa viittasi kuitenkin liian lämpimään säilytykseen hapettuneilla piirteillä. Tässä viinissä on kuivaksi viiniksi hieman erikoiset parfyymisen jalohomeiset aromit ja lisääntyvän vaativan katkeroainemaisen kukkakimppumaiset ja lisääntyvän vaativan kuorimaisen sitrusmaiset aromit alun ylikypsyyttä korostavien hunajamaiset ja nahistuneen rasvamaiset piirteiden jälkeen. Jälkimaku ranskalaiseen tapaan laadukkain. Ammattitaito maistuu, tosin lisääntyvän erittäin vaativana. Potentiaali esillä ja nautittavuus alun tilanteesta. Suuntuntuma reilun keskitäyteläinen, melko nuoruuden hedelmäinen, alussa melko ja hapettamalla kohtuullisen pyöreä alussa selvemmän hunajamaisena ja nahistuneen rasvamaisen hapettamalla vakaasti lisääntyvän kirpeyttävän pastillimaisen katkeroainemaisena hapettamalla voimakkaan pastillimaisen kirpeähkön ja katkeroainemaisen hapokas sekä kohtuullisen pysyvän katkeroainemaisen alussa selvän kypsänä hapettamalla kehittyvän vihreillä piirteillä. Melko voimakas hienovaraisen sävykäs katkeroainemaisen jälkimaku loputon taustalla konsentroituneilla piirteillä hapettamalla lisääntyvän kielomaisen ruohomaisen kukanvarsimaisena. Jälkimaku laadukkain. Vaatii reilua älyllistä otetta ja myös tämän tyyppisten viinien aikaisempaa harjoittelua. Melko hiottu hapettamalla myös käytännössä melko tyylikkäänä. Kohtuullisen parfyymisissa aromeissa alussa reilumpaa hunajaa kypsyyttä korostavia nahistuneita piirteitä hieman härskin rasvamaisena, alussa litsimäisen kypsän parfyymisia hedelmiä vakaasti lisääntyvä pomeranssimaisen sitrusmaisina ja lisääntyvän pastillimaisen limetinkuorimaisia, lisääntyvä hajuvesimäisiä ja alussa selvemmän jalohomemaisia kukkia lisääntyvän katkeroainemaisilla ja hajuvesimäisillä piirteillä, jasmiinia ja hieman kielomaisia kukkia. kehittyvää vahamaisuutta ja hieman kehittyvää lampaanvillaa kehittyvä lampaanrasvamaisina sekä alussa selvempää mineraalisen savimaista maaperää hapettamalla vakaasti lisääntyvän kukkamaisen ja katkeroainemaisen suitsukemaisena ja hajuvesimäisenä. Hankittu Helsingin Esplanadin myymälästä. Käypä vuosikerta onkin kaksi vuotta nuorempi 2022. Alkon ilmoittama sokeri 4 g/l ja hapot 5,3 g/l. Erä L150.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.