ISSN 1458-8439
takaisin
439077 Margnat Generation Coteaux d'Aix-en-Provence 2019
80 16,87 € (22,49 € / l)
Ranska - Provence/ Coteaux d'Aix-en-Provence AOP - Vinopresar/ Vins Margnat SAS, Etelä-Rhonen tumma sekoite Ostoslistalle
5.4.2023
Asiantuntijan viini
Arvio
Nykyroseeksi yllättävän ruokaystävällinen. Normaalia selvästi pidempi ikä avittanut yllättäen toimivaa pyöreyttä ja tasapainoa sekä hienovaraista sävykkyyttä. Selvemmällä hapettamalla yllättäen olemus EI romahda vaan nautittavuus ja tavara vähenevät ja vaativuus lisääntyy. Suuntuntuma keskitäyteläinen, alussa käytännössä nuoruuden hedelmäinen hapettamalla kohtuullisen vakaasti heikentyen, melko hapokas kehittyvällä katkeroainemaisella kirpeydellä, alussa melko sekahedelmäisen ja kypsän pyöreä hapettamalla kehittyvän liuotinmaisen vihreillä piirteillä, alussa erittäin kohtuullisen kypsän katkeroainemainen kehittyvän vihreillä ja lisäkehittyvän marmeladimaisen siemenmäisillä piirteillä. Melko voimakas jälkimaku erittäin pitkä pyöreähköä ja hienovaraista sävykkyyttä ja katkeroainemaista suuntuntumaa korostavana. Alussa melko hiottu myös tyylikkäillä piirteillä hapettamalla vähentyen sekä alkupuolella melko tasapainoinen. Kohtuullisen parfyymisissa aromeissa alussa reilua kypsän raikasta vaaleita sekahedelmiä taatelimaisina ja kuivatun hapettuneen aprikoosimaisena, alussa hieman pyöreyttä korostavan lantamaisia piirteitä, taustalle lisääntyviä vaalean katkeroainemaisia ja kehittyvän siemenmäisiä marjoja kehittyvän marmeladimaisen pihlajanmarjamaisina, kehittyviä ruokayrttejä lisäkehittyvän katkeroainemaisina sekä soramaista maanläheisyyttä kehittyvän kivimäisillä ja kihelmöivillä piirteillä. Alkon ilmoittamat hapot 5,4 g/l. Lajikkeet Grenache 60 %, Syrah 30 % ja Cinsault 10 %.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.