ISSN 1458-8439
takaisin
550054 Grevepesa Clemente VII Vinsanto del Chianti Classico Riserva 2009 demie
82 26,82 € / 0,375 l (71,52 € / l)
Italia - Toscana/ Chianti/ Vinsanto Del Chianti Classico DOC - Castelli del Grevepesa, Keski-Italian vaalea sekoite Ostoslistalle
13.9.2022
Asiantuntijan viini
Arvio
: Hapettamalla vaativuus lisääntyvää ja nautittavuus alkupuolen tilanteesta. Selvä makeus parantaa nautittavuutta. Jälkimaku laadukkain. Normaali pidempi ikä tuonut lisäarvoa. Suuntuntuma reilun keskitäyteläinen, alussa reilun makea, lisääntyvän katkeroainemaisen kirpeän hapokas, melko vakaan hedelmäinen, alussa melko paahtuneen ja madeiramaisen pyöreä sekä kohtuullisena pysyvän katkeroainemainen marmeladimaisen luumarjojen kivimäisenä. Melko voimakas jälkimaku loputon katkeroainemaisen kirpeähköä ja samalla madeiramaisen marsipaanimaisen pähkinämäistä pyöreyttä korostavan kirpeähkön hedelmäisenä ja paranevan hienovaraisen sävykkäänä. Aromeissa alussa selvempää madeiramaisen ja vanhan tawnyportin paahdetun mantelimaisia pähkinöitä, savumaisuuden avittamia sävykkäitä mausteita sekä marmeladimaisen kirpeähköjä luumarjoja lisääntyvän kivimäisenä, kehittyviä katkeroainemaisen kukanvarsimaisia ja ruohomaisia yrttejä kivimäisen mineraalisen maanläheisenä lisääntyvä hienovaraisen sävykkäänä. Alkon ilmoittama sokeri 160 g/l ja hapot 6.8 g/l. Erä L.Z026. Alkon ilmoittamat lajikkeet Malvasia ja Trebbiano. Syyskuun erikoiserä.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.