ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 02/ 2024

Näytä vastaukset 8.1.2024
 1. Mistä alkoholituotteesta on kysymys, kun sen raaka-aineita ovat esimerkiksi: Pilsner, Red Active, Munich Light, Vienna sekä Chocolate Dark

  Oluesta. Kyseiset raaka-aineet ovat(ohra)mallastyyppien kauppanimiä.
 2. Mitä lajikkeita ovat: Eclipse, Galaxy, Lemondrop, Styrian Golding ja Vic Secret?

  Humalan (Humulus lupulus) lajikkeita. Humalan tuotannossa, kuten muussakin elintarviketuotannossa, vallalla on tehotuotanto, joten uusi satoisempia lajikkeita pitää kehittää aktiivisesti.
 3. Espanjassa on ollut arvostettuja tuottajat ilmoittamat eriväriset nauhat (banda) elintarvikepakkausten ympärillä ja myös viinissä. Kolme nauhan väriä ovat azul (sininen), negra (musta) sekä roja (punainen). Mikä on näiden mitalisijoja ilmaisemien värien laatujärjestys ykkösestä kolmoseen?

  Negra, roja ja azul. Musta edustaa siis tuottajan luokituksessa korkeinta laatukategoriaa ja sininen kolmostasoa.
 4. Miksi viinin olemuksen ja käyttöyhteyden kannalta ongelmallista etikkahappoa eivät normaalit ja myös Alkon käyttämät perusmittausmenetelmät eivät tavoita, kuluttajien vahingoksi?

  Aineet ja hiiden määrät mitataan titrauksen ja eli haihtuvien (ml. vesi ja alkoholi) komponenttien poistamisen jälkeen kiintoaineina. Niihin kuuluvat myös etikkahappo. Muut hapot eivät ole haihtuvia, paitsi etikan hapettuneet johdannaiset. Näiden mittaamisessa täytyy käyttää muita (kalliimpia) menetelmiä.
 5. Missä maassa sijaitsevat yläalueet: Valle del Itata, Valle del Bio-Bio sekä Valle del Malleco?

  Ne ovat Chilen Eteläalueen (Region del Sur) ensimmäisen asteet yläalueet.
 6. Minkä suhteellisen viileän piirikunnan ala-alueita ovat Anderson Valley, Cole Ranch, McDowell Valley, Mendocino Ridge ja Potter Valley?

  Kalifornian Pohjois-Rannikon (North Coast) Mendocino Countyn. Alue sopii hyvin laatukuohuviinien tuotantoon.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.