ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 39/2023

Näytä vastaukset 25.9.2023
  1. Mikä seuraavista espanjalaisista viinimerkeistä on korkeimman laatuluokan DOCa-viini: Gonzalez Byass Tio Pepe Fino, La Rioja Alta 890 Gran Reserva, Torres Mas La Plana vai Vega Sicilia Unico?

    Riojan viini La Rioja Alta 890 Gran Reserva, muut ovat DO-viinejä tai nykynimillä DOP-viinejä.
  2. Mikä seuraavista Burgundin Grand Cru -tarhoista tuottaa punaviiniä: Bougros, Chambertin, Preuses vai Valmur?

    Gevrey-Chambertinin Chambertin. Muut ovat valkoviinialue Chablis’n tarhoja.
  3. Perinteisellä eli sakkakypsytysmenetelmällä valmistetuissa kuohuviineissä korkinvaihdon jälkeinen viimeinen kuluttajille päätyvä korkki on odotusarvoisesti luonnonkorkista valmistettu puristemassakorkki. Mutta minkälainen on odotusarvoisesti pullossa sakkakypsytyksen aikana käytetty korkki?

    Kruunukorkki eli perinteinen lasisten olut ja virvoitusjuomapullojen korkki. Kruunakorkki on erittäin halpa ja luotettava.
  4. Mikä seuraavista yhdysvaltalaisista viinialueista ei sijaitse Kaliforniassa: Anderson Valley, Columbia Valley, Knights Valley vai Oakville?

    Washingtonin osavaltion Columbia Valley, joka käytännössä kattaa kaikki osavaltion viiniviljelmät.
  5. . Mikä seuraavista kuuman Etelä-Rhonen tummista rypäleistä voi pitää alueelle tyypillinen vai viiniin ominaisuuden erilaiseksi tekevistä suhteelliseen viileän Pohjois-Rhoneen verrattuna: Cinsault, Grenache, Mourvedre vai Syrah?

    Kuumuutta ja kuivuutta vaativa Grenache, joka espanjalaisittain on Garnacha.
  6. Millä seuraavista Ranskasta viinialueista on Cru Bourgeois- eli porvarisviinejä: Bergerac, Medoc, Pomerol vai Saint-Emilion?

    Bordeaux’n Medocissa.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.