ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 20/ 2023

Näytä vastaukset 15.5.2023
  1. Mikä ranskalainen alueen yhdistää alkuperämerkintöjä: Bandol, Bellet, Cassis ja Coteaux Varois?

    Rhonen itäpuolella Välimeren rannikolla sijaitseva Provence. Coteaux Varois nimeen lisätään yleensä en Provence, jotta kuluttaja osaa paikallistaa sen.
  2. Mikä ranskalainen konserni yhdistää viinimerkkejä; Arthur Metz, Calvet, JP. Chenet ja Alexis Lichine?

    Groupe GCF tai englanniksi GCF Group. Aikaisemmin vuonna 1979 perustettu yritys tunnettiin nimelllä Les Grands Chais de France ja lyhennettynä LGCF.
  3. Jos olet laatuviinien ystävä, niin minkä seuraavista rypäleistä valmistetun ja riittävän samanhintaisen roseeviini sinun kannattaa kaiken todennäköisyyden valita: Dornfelder, Regent, Pinot Noir vai Trollinger?

    Laaturypäle Pinot Noirista valmistettu rosee. Muut ovat saksalaisia volyymirypäleitä ja Regent lisäksi hybridi-lajike.
  4. Kun sinulla on valittavissa roseeviini alkuperämerkinnöillä Langhe tai Piemonte ja kun lisäksi oletetaan samalla vaikka 17 euron hintataso, kumman viinin valitsisit laatuviinien ystävänä?

    Kannattaa valita Langhen rosee, oletusarvon perusteella. Langhe on Piemonten laadukkaimpien viinien alue eli sisältään Piemonten merkittävimmät alkuperämerkinnät.
  5. Valkoviineissä ja etenkin puhekielen yhteyksissä ABC on historiallisesti tarkoittanut Anything But Chardonnay. Odotusarvoisesti sillä on viitattu tammittamattomaan chardonnayhin, etenkin termin alkuaikoina. Voiko ABC-nimellä nimellä myytävä valkoviini olla tammitettu?

    Voi. ABC on sanonta ja puhekielen ilmaus, jolla ei juridisesti määriteltya merkitystä. Esimerkiksi maahantuoja Norex Selected on antanut chileläiselle valkkarillensa nimen ABC, joka etiketin mukaan on lyhenne sanoista Always Better (with some) Chardonnay.
  6. Kun sinulla on kolme rypälettä: Dureza, Mondeuse Blanche, ja Syrah, joita yhdistää Rhonen laakso, niin mitkä ovat vanhemmat ja mikä jälkikasvu?

    Syrah-rypäleen luonnollisen risteytymän vanhemmat ovat Dureza ja Mondeuse Blanche. Mondeuse Blanche on eri lajike kuin Mondeuse Noire. Blanche on kuriositeetti ja Mondeuse Noirella on arvostusta Ranskan Alppien Savojissa.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.