Arvio |
Perinteinen voimakkaan kirpeähkön hapokas valkkari hedelmäisenä vaikeasti identifioitavilla piirteillä. Nautittavuus alkupuolen nuoren viinin kosiskelevasta tilanteesta. Hapettamalla vaativampi olemus ja aromikkuus lisääntyy- Suuntuntuma keskitäyteläinen, melko nuoruuden hedelmäinen alussa reilummin, voimakkaan hapokas kehittyvän omenamaisen kirpeillä piirteillä, kohtuullisen rasvamaisen pyöreä kehittyvän lisääntyvän imelöittävän pastillimaisena sekä kohtuullisen katkeroainemainen hieman kehittyvän pastillimaisen omenankotamaisena. Kohtuullisen voimakas jälkimaku erittäin pitkä voimakkaan kirpeähkön hapokasta olemusta ja kestävyyttä korostavana. Alussa rakenteellisesti melko viilattu ja kohtuullisen tasapainoinen alussa reilummin. Kohtuullisen parfyymisissa aromeissa vaikeasti identifioitavia kirpeitä omenamaisia vaaleita hedelmiä taustalla hieman pastillimaisen katkeroainemaisen sitrusmaisena, kehittyvää kirpeän siemenmäistä omenankotaa sekä omenankuoria, kehittyviä kirpeyttäviä ruokayrttejä hieman kehittyvän sitruunaruohomaisena, hieman kehittyviä persikankiviä sekä hapettamalla hieman rautamaisen humusmamista ja kuivattujen koivunlehtimäistä savimaista maanläheisyyttä vasta hapettamalla selvemmän kemikaalimaisen imelöittävän pastillimaisena alkupuolen pienoisen liisterimäisen rasvamaisuuden jälkeen. Alkon ilmoittamat hapot 5,8 g/l. Erä 19.01.24 2 K-2 Telti-Kuruk alias Ketun häntä on mahdollisesti vanha turkkilaisperäinen lajike ja nykyisin noin 70 hehtaarin viljelyalla paikallinen kuriositeetti.
|