ISSN 1458-8439
takaisin

Ruokailuun sopivan suositeltavan alkoholittoman viinin olemus

14.3.2024

"Kun viinistä poistetaan alkoholi, juoma maistuu sellaisenaan aika ontolta ja ohuelta, kun alkoholin tuoma täyteläisyys katoaa prosessissa. Täyteläisyyden puutetta korvataan alkoholittomissa viineissä useimmiten rypälemehutiivisteellä. Se tuottaa täyteläisyyden tunteen, mutta tekee viinistä makeamman.
Makeutta on myös viikon viinisuosituksessani, McGuigan Zero Chardonnayssa. Jouduin maistelemaan viiniä monta kertaa, ja aluksi oli vaikea hyväksyä viinin puolikuivaa makua. Oma makuni on selkeästi kuivia viinejä suosiva. Makeus on tässä viinissä kuitenkin myös etu, sillä se tuo tuon tärkeän täyteläisyyden elementin viinin makuun. Viini kannattaa ehdottomasti tarjota jääkaappikylmänä, koska lämpimänä makeus puskee liiaksi esille."
Jouko Mykkänen, lehtori-toimittaja, hs.fin 5.1.2024 artikkelissa "Viinikriitikon valinta: Tämä alkoholiton, edullinen ja maukas valkoviini sopii monen ruoan kylkeen". Myös Alko luokittelee kahdeksan euron hintaisen viinin puolikuivaksi vaikka sokeria 35 g/l. Mykkänen hehkuttaa viini tammimaisen vaniljan tuomaa kermamaisuutta, pyöreyttä ja pehmeyttä.


takaisin
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.