ISSN 1458-8439
takaisin

Länsimaisen ja venäläisen kylpyläloman ero

17.2.2024

"Alueen kilpailevat hotellit ovat valittaneet, että Venäjän Ukrainan verilöyly on aiheuttanut laajan vihamielisyyden Venäjää ja venäläisiä kohtaan ja lamaannuttanut heidän vuosisatojen aikana Venäjältä tulleiden vierailijoiden varaan rakennetun liiketoimintansa.
Mutta Karlovy Varyn (Carlsbad) Grandhotel Puppin (entinen Grandhotel Moskva) hotellinjohtaja Jindrich Krausz kertoo hotellin pärjäävän hyvin eri lähestymistavalla. ’Keskitymme nyt täysin länteen, emme itään. Venäjä on mennyttä, vaikka se ei olekaan helppoa.’ Hänen mielestä kaupungin pitää kehittyä eteenpäin neuvostoajan kylpyläperinteistä. Hän sulki hotellinsa lääketieteellisen hoidon osaston ja irtisanoi lääkärit sekä keskittyi parantamaan hotellin palveluita ja sisustusta, jotta ne täyttäisivät länsimaiset vaatimukset.
Monet venäläiset eivät tule kylpylään nopean saunomisen takia vaan käytävät läpi usean viikon yksityiskohtaisen ja lääkäreitä edellyttävän hoitokuurin. Kun keskiverto saksalainen viipyy Karlovy Varyn hotellissa 3,4 yötä ja keskiverto amerikkalainen 2,5 yötä, niin virallisen tilaston mukaan keskiverto venäläinen viettää hotellissa noin 11 yötä.
’Länsimaalaiset arvostavat muutaman tunnin niin sanottua hyvinvointihoitoa, mutta venäläiset haluavat useiden päivien oikeaa hoitoa’ kertoo azerbaizanilainen ja venäjää puhuva hotellinpitäjä sekä kiertoajeluoperaattori Ali Mirzayev. ’Haluaisimme englantilaisia vierailijoita, mutta heitä kiinnostaa vain päästä Prahaan juomaan olutta.’"
Andrew Higgins, toimittaja, New York Timesin nytimes.comin 3.2.2023 artikkelissa "CZECH REPUBLIC DISPATCH: At Czech Spa Town, ’Russia for Us Is the Past, and It Was Not Pleasant’". (Nautiskelija on tiivistänyt lainausta.)


takaisin
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.