ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 15/2022

Näytä vastaukset 11.4.2022
  1. Keskimäärin globaali viinintuotanto on (OIV:n mukaan) noin 26 miljardia litraa. Vuonna 2018 se oli poikkeuksellisesti 29,4 miljardia litraa. EU:n osuus tuotannosta on noin 60 prosenttia. Mutta mikä on pelkistetysti Uuden maailman osuus viinintuotannosta, kun Uuteen maailmaan lasketaan eteläisen pallonpuoliskon maat sekä Yhdysvallat?

    Reilu neljännes ja litroissa reilu 7 miljardia.
  2. Etelä-Amerikan suurimmat viinintuottajamaat ovat Argentiina ja Chile. Kolmantena on Brasilia (tuotanto vuonna 2020 220 milj. litraa). Mutta mikä maa on Etelä-Amerikan neljänneksi suurin viinintuottaja?

    Uruguay (Argentiinan ja Brasilian välissä). Vuonna 2020 Uruguayn viinintuotanto oli 70 milj. litraa kun Argentiina vastaava tuotanto oli 1,08 miljardia litraa.
  3. Mikä seuraavista katalonialaisista viiniviineistä ei ole virallisesti alkuperäluokiteltu eli on käytännössä pöytäviini: Cava, Conca de Barbera, Corpinnat vai Priorat?

    Cava-kuohuviinien kilpailijaksi perustettu Corpinnat, jota valvoo yksityinen yhdistys.
  4. Mikä on nykyisin maailman viljellyin (viinien) rypäle? Vihjeenä: kyseessä on kansainvälinen tumma lajike.

    Cabernet Sauvignon.
  5. Jos viinin rypäleiksi on ilmoitettu: Chardonnay, Sauvignon Blanc ja Garganega, mitä maata ja aluetta ensimmäisenä epäilet viinin alkuperäksi?

    Italian Veneto. Garganega yhdistetään Veneton Soaveen eikä sitä käytännössä viljellä läänin ulkopuolella.
  6. Jos tuotat vain Nebbiolosta valmistettuja Barolo-viinejä, mutta sinulle tulee yllättävä rahapula ja sinun täytyy saada nopeasti tuotantoa myydyksi, niin kuinka voit nopeuttaa Nebbiolo-viiniesi myyntiinlaskua?

    Barolo-viinit vaativat tuottajalta neljän vuoden kypsytyksen mukaan lukien osan siitä tammitynnyreissä tai -sammioissa. Kun luokittelet Barolon Nebbiolo-viinin Langhen DOC-viiniksi niin sillä ei ole kypsytysaikavaatimuksia eikä se etenkään vaadi kallista tynnyrikypsytystä. Viinien hinta luonnollisesti laskee.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.