ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 02/2022

Näytä vastaukset 10.1.2022
  1. Mikä seuraavista AOP-alkuperämerkinnöistä ei kuulu joukkoon Chiroubles, Macon, Morgon vai Moulin-a-Vent?

    Koko Maconnais'n yläalueen kattava Macon AOP. Muut ovat Beaujolais'n cru-kyliä.
  2. Mitä rypälettä pidetään tyypillisenä Etelä-Rhonen alueelle ja sen maineikkaiden alkuperämerkintöjen viineille?. Oletusarvoisesti alueen viinit ovat kuitenkin sekoitteita.

    Grenache ja tarkennettuna Grenache Noiria.
  3. Minkä maineikkaan punaviinialueen luokittelemattomia ala-alueita ja siten viineihin ilmestyviä nimiä ovat: Bussia, Brunate, Gabutti ja Prapo?

    Piemonten Barolon.
  4. Jos päätät eteläafrikkalaisena viinintuottajana valmistaa viinin sekoittamalla neljän seuraavan alueen viinejä: Elgin, Paarl, Stellenbosch ja Walker Bay, minkä joudut ilmoittamaa viinin alkuperäalueeksi?

    Käytännössä kaiken kattavan Western Capen. Elgin ja Walker Bay ovat osa Cape South Coast -yläaluetta. Paarl ja Stellenbosch -alueiden yläalue on puolestaan Coastal Region.
  5. Minkä maalaisia viinien tuotemerkkejä ovat (Alkossa myynnissä olevat): Fairhills, Inception, Pearly Bay ja Running Duck.

    Eteläafrikkalaisia. Niiden avulla kaupataan volyymiviinejä.
  6. Minkä maalaisia panimoita ovat (Alkossa myynnissä olevat): Bruery Terreux, Cigar City, Great Divide ja Lagunitas?

    Yhdysvaltalaisia.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.