ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 52/2021

Näytä vastaukset 27.12.2021
  1. Mikä seuraavista vaaleista lajikkeista ei kuulu Italian viljellyimpien lajikkeiden kirkkaimpaan kärkeen: Chardonnay, Glera, Sauvignon Blanc ja Trebbiano?

    Viileän ilmaston Sauvignon Blanc.
  2. Mikä seuraavista tummista lajikkeista ei kuulu Italian viljellyimpien lajikkeiden kirkkaimpaan kärkeen: Cabernet Sauvignon, Merlot, Montepulciano vai Primitivo alias Zinfandel?

    Kansainvälinen Cabernet Sauvignon. Italialaisilla riittää omasta takaa voimakastanniinisia rypäleitä.
  3. Missä sijaitsee alkuperämerkintä Patrimonio AOP? Vihjeenä suhteellisen eristyneellä alueella liikutaan.

    Ranskan Korsikan saarella.
  4. Minkä maalainen tavaramerkki on (Alkossa myynnissä oleva) Katse?

    Suomalainen, omistajana maahantuoja Norex Selected Brands.
  5. Minkä maalaisia viinimerkkejä ovat (Alkossa myytävät): Allesverloren, Avondale, Creation ja Klein Constantia?

    Eteläafrikkalaisia.
  6. os päätät eteläafrikkalaisena viinintuottajana valmistaa viinin sekoittamalla kolmen alueen viinejä: Franschhoek, Paarl ja Stellenbosch, mitkä ovat kaksi vaihtoehtoa viinin alkuperän ilmoittamiseksi?

    Western Cape tai korkeampaa hintaa oikeuttavana Coastal Region, joka on kolmen ilmoitetun alueen yläalue Western Capen sisällä.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.