ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 42/2021

Näytä vastaukset 29.11.2021
  1. Missä seuraavista viineistä on korkein Cabernet Franc -rypäleen pitoisuus: Beringer Private Reserve Cabernet Sauvignon Napa Valley, Chateau Cheval Blanc Saint-Emilion, Chateau Mouton- Rothschild Pauillac vai Domaine Romanee-Conti Richebourg?

    Valkoisessa Hevosessa alias Chateau Cheval Blanc, jonka tarhoista puolet on Cabernet Francia. Ainoa, jossa ei saa olla Cabernet Francia on burgunderi Richebourg.
  2. Mitä eroa on italian sanoilla frizzante ja spumante?

    Frizzante tarkoittaa Alkon vanhalla terminologialla helmeilevää eli nykytermillä pirskahtelevaa viiniä. Ne luokitelleen kuplimattomiksi viineiksi, englanniksi still wines. Spumante tarkoittaa kuohuviiniä.
  3. Mikä seuraavista lajikkeista ei kuulu joukkoon: Crystal, Ehrenfelser, Optima vai Symphony?

    Humalalajike Crystal. Muut ovat ihmisen jalostamia rypälelajikkeita.
  4. Mitkä rypäleet ovat seuraavien lyhenteiden takana: PB, PG, PM, ja PN?

    Pinot-rypäleet Pinot Blanc ja Pinot Gris sekä tummat Pinot Meunier ja jaloin Pinot Noir.
  5. Mikä on nykyisin Italian viljellyin vaalea lajike? Vihjeenä: Sisilian Catarrattosta tai Trebbianosta ei ole enää kyse.

    Italialaisten muodikkaasti tekemä Pinot Gris tai muodikkaammalta nimeltään Pinot Grigio. Vuonna 2015 rypäleen Italian viljelyalaksi arvioitiin yli 42 000 hehtaaria, mikä tarkoitti vuosituhannen vaihteeseen verrattuna yli viisinkertaista kasvua.
  6. Minkä maalaisia viskimerkkejä ovat (Alkossa esiintyvät): Four Roses, Maker's Mark, Penny Packer ja Whistle Pig?

    Yhdysvaltalaisia.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.