ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 41/2021

Näytä vastaukset 11.10.2021
  1. Minkälaisia juomia Alko myy merkeillä: Bella Ella, Bonne Nouvelle, Cognato ja Zera?

    Alkoholittomia tai vähäalkoholisia viinijuomia.
  2. Australiassa makeat väkevöidyt Ruthergelen-viinit ovat saaneet maailmanmainetta. Minkälaisia viinejä Rutherglen-alkuperän nimissä saa valmistaa?

    Mitä vain. Uudessa maailmassa säädellään vain alkuperän oikeuksellisuutta. Mikä tahansa rypäle, valmistusmenetelmä ja viinityyppi on sallittu hehtaarisadoista puhumattakaan.
  3. Minkä maalaisia viinintuottajia ovat (Alkossa esiintyvät): Beronia, Campo Viejo, Piedemonte ja Valdemar? Nimistä on poistettu maan perinteiset viinitilaan tai tuottajaan viittaavat etumääreet.

    Espanjalaisia.
  4. 4. Minkä maalaisia oluttuottajia ovat (Alkossa myytävät): Engel, Hacker-Pschorr, Schmucker ja Tucher?

    Saksalaisia.
  5. Suomalaiset edullisten viinien ystävät lienevät törmänneet Alkon hyllyjä tutkiessaan viinipulloissa suurilla kirjaimilla esiintyvään nimeen Footmark. Minkä maalainen brändi on Footmark? Kyseessä siis ei ole viininvalmistaja.

    Suomalainen. Brändin Suomessa omistaa Norex alias viralliselta kokonimeltään Norex Selected Brands. Suomalainen yhtiö hankkii siis eri maiden tuottajilta ja/ tai pullottajilta viinin, johon läiskästään pullotuksessa maantuojat haluamat nimet ja tiedot.
  6. Mikä seuraavista (Alkossa esiintyvistä) kalifornialaisista tuottajista/merkeistä ei kuulu joukkoon: Carlo Rossi, Francis Ford Coppola Winery, Frei Brothers vai Louis M. Martini?

    Delicato Family Wines -konsernin Francis Ford Coppola Winery. Muut ovat jättiyhtiö Gallon merkkejä.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.