ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 39/2021

Näytä vastaukset 27.9.2021
  1. Millä viininvalmistuksen perustoimenpiteellä valmistat voimakastanniinista tummista rypäleistä matalatanniinista ja siten väistämättä kevyehköä punaviiniä?

    Uuttamalla rypäleen kuoria vain lyhyen aikaa käyvässä rypälemehussa. Punaviinien potkussa eli tanniineissa ja täyteläisyydessä ratkaisevaa on kuorien uuttamisaika rypäleen oman tanniinimäärän lisäksi.
  2. Minkä maalaisia olut tuottajia ovat (Alkossa myytävät): Franziskaner, Hofbräu, Paulaner ja Wieninger?

    Saksalaisia.
  3. Mikä seuraavista on italialainen olutmerkki: Keo, Sol, Peroni vai Stella Artois?

    Peroni. Keo on kyproslainen, Sol meksikolainen ja Stella Artois belgialainen merkki.
  4. Mikä seuraavista ei ole Chilen Valle Centralin alueen viinialue: Coquimbo, Curico, Maipo vai Rapel?

    Pohjoisin viinialue Coquimbo.
  5. Kun uusiseelantilaisessa viinissä lukee Wild Valley ja lisäksi yksiselitteisempi Wild Fermented, niin mitä tiedot kertovat viinin alkuperästä?

    Eivät mitään. Wild Valley ei ole maantieteellinen ilmaus vaan talon (tässä tapauksessa Pernod Ricardin) Stoneleigh-yhtiön tuotesarjasta. Viinit ovat peräisin Marlborough'n alueelta.
  6. Mihin osavaltioon yhdistetään uudessa amerikkalaisessa tammessa kypsytetty Bourbon-viski?

    Kentuckyn osavaltioon.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.