ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 41/ 2020

Näytä vastaukset 5.10.2020
  1. Alko kertoo rekrytointisivuilla kehittävänsä asiakaspalveluhenkilöstön eli myyjien tuoteosaamista keskimääräinen neljä työpäivää vuodessa. Missä on Alkon mukaan kuitenkin myyjien osaamisen kehittämisen pääpaino?

    Työssä oppimisessa. Suorana lainauksena: "Opimme ja jaamme osaamistamme tekemällä ja työskentelemällä yhdessä erilaisissa työympäristöissä ja tiimeissä käyttäen erilaisia digitaalisia työkaluja." (Tiedot kopioitu 15.9.2020 Alkon nettisivujen rekrytointiosion sivulta "Tällainen on Alko" ja siellä alaotsikon Osaaminen ja koulutus –kohdasta.)
  2. Minkälaisesta juomatyypistä on kyse kun sen englanninkielinen nimi liqueur wine?

    Väkevöidystä viinistä. Myyvimman eurooppalaisperäiset ovat suojattua joten niitä voidaan myydä vain väkevöidyn viinin yleisnimityksellä.
  3. Mikä seuraavista (Alkossa myynnissä olevista) georgialaisista tuottajista/tuotemerkeistä ei kuulu joukkoon: Borjomi, Bagrationi, Tbilvino vai Sarajishvili?

    Huippusuolainen mineraalivesi Borjomi, joka oli reaalisosialismissa korkealle arvostettu. Sarajishvili on brandymerkki, mutta kyseessä on kuitenkin viinipohjainen rypäletuote.
  4. Etelä-Amerikan länsirannikolla piscot ovat arvostettuja juomia. Minkälaisia juomia ne ovat?

    Viinitisleitä eli odotusarvoisesti kirkkaita viinoja.
  5. Mikä maineikkaalla viinialueella vaikuttavat (Alkossa tänä vuonna debytoineet) tuottajat: Bonnardot, Henry Fessy, Jessiaume ja Laurent Ponsot?

    Ranskan Burgundissa.
  6. Mikä seuraavassa nimessä on laitonta EU:ssa ja siten myös Australiassa: Penfolds Father Grand Tawny Port South Australia 10 Year Old?

    Port eli portviinisana. Se on Portugalin Douron alueen suojattu nimi paikalliselle väkevöidylle viini eli Portolle tai englantilaisittain Portille. Tawny-nimi ei ole suojattu, joten sitä saa vapaasti käyttää.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.