ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 39/ 2020

Näytä vastaukset 21.9.2020
  1. Valtionmonopoli Alkolla on pyyhkinyt hyvin vuoden 2020 kahden ensimmäisen kolmanneksen aikana, johon osuivat korona-pandemian synkimmät eristäytymisen kuukaudet. Missä seuraavista kahdesta päätuoteryhmästä Alkon myynti laski: Vodkat ja viinat; Muut väkevät; Väkevät viinit; Punaviinit; Valkoviinit; Kuohuviinit; Roseeviinit; Muut miedot viinit; Siiderit; Longdrinkit vai Oluet? Vihjeenä: kotimaisen teollisuuden tuotosten kanssa ollaan tekemisissä.

    Väkevien viinien sekä Muiden mietojen viinien ryhmissä, joissa valtaosa on (määrällisesti) kotimaisia hedelmä- ja marjaviinejä. Kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana Väkevät viinit-ryhmän myynti väheni 4,9 % ja elokuussa jo 15,6 %. Muut miedot viinit –ryhmä menestyi hieman paremmin kuin kahdeksan kuukauden myynti laski 0,9 %, jota selittää elokuun hulppea 14,4 prosentin lasku edellisvuoteen verrattuna.
  2. Missä suomalainen kuluttaja saa - yhtiön itse ilmoittamana – maailmanluokan asiakaspalvelua?

    STM:n hallinnoimassa valtion viinamonopoli Alkossa. (Tieto kopioitu 15.9.2020 Alkon nettisivujen rekrytointiosion sivulta ”Tällainen on Alko”.)
    Tarkempana lainauksena otsikon Maailmanluokan asiakaspalvelu alla on seuraavat tiedot: ”Kaiken johtamisen ja kehittämisen ajurina on asiakas: miten juuri tässä myymälässä ja näiden asiakkaiden kanssa toimimme niin, että saavutamme asiakkaiden arvostuksen ja palvelemme parhaalla mahdollisella tavalla. Uskomme, että vahva osaaminen ja hyvä fiilis työyhteisössä ja innostunut asenne asiakaspalveluun näkyvät asiakastyytyväisyytenä. Onnistuminen mitataan jokaisessa asiakaskohtaamisessa. Maailmanluokan asiakaspalvelu on Alkon tekemistä ja henkilöstön palkitsemista ohjaava mittari.”
  3. Missä maassa vaikuttavat (Alkossa myynnissä olevat tuottajat) tuottajat Badagoni, Bagrationi, Besini ja Naotari?

    Georgiassa. Suomalaisille maa lienee ollut historiallisesti tutumpi venäjänkielisellä nimellä Gruusia. Georgia ei ole Venäjän pääpomon Vladimir Putinin suosiossa, joten Suomessakin riittää maan viinimerkkejä.
  4. Mikä seuraavista ei ole georgialainen rypälelajike: Bogazkere, Kakhiri Mtsvane, Rkatsiteli vai Saperavi?

    Turkkilainen (tumma lajike) Bogazkere.
  5. Mikä seuraavista Piemonten alueen rypäleistä ei kuulu joukkoon Albarossa, Barbera, Chatus vai Nebbiolo? Vihjeenä: risteytyksestä on kysymys.

    Albarossa on 1930-luvun Barbera- ja Chatus-rypäleen risteytys, jota on kuitenkin myyvempi markkinoida Barberan ja Nebbiolon risteytyksenä. Luonnollisesti ihmisen risteytyksenä Albarossa on puhdas statisti tai toisella nimeltä kuriositeetti.
  6. Mikä seuraavista (Alkossa myynnissä olevista) tuottajista/tuotemerkeistä ei kuulu joukkoon: Alegrini, Cecilia Beretta, Gini vai Sattlerhof?

    Itävaltain ja tarkemmin Styyrian (Steiermark) tuottaja Sattlerhof. Muut ovat Italian Veneton alueen tuottajia.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.