ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 37/ 2020

Näytä vastaukset 7.9.2020
 1. Kun aussiviinin rypäleiden alkuperäksi on ilmoitettu Clare Valley ja Margaret River, mikä on viinin alkuperäluokitus? Vihjeenä: kysymyksessä on kompa.

  Länsi-Australian ja Etelä-Australian viineillä ei ole yhteistä kokomaa-alkuperäluokitusta, joten viinin alkuperä on Clare Valley + Margaret River.
 2. Kun aussiviinin rypäleiden alkuperäksi ovat ilmoitettu seuraavat alueet: Tasmania, Henty, Adelaide Hills sekä Tumbarumba, mikä on rypäleiden alkuperäluokitus?

  South Eastern Australia.
 3. Kun ranskalaisen viinin rypäleet tulevat vaikka Alsacesta, Loiresta, Jurasta sekä Languedoc-Roussillonista, mikä on viinin virallinen luokitus?

  Pöytäviinitasoinen Vin de France eli suomennettuna Ranskalainen viini.
 4. Alkon syksyn uutuuksissa on parin kympin Romorantin-rypäleestä valmistettu valkoviinin Loiren Centren yläalueelta. Missä seuraavissa Centren alkuperämerkinnöissä rypäle on sallittu: Cour-Cheverny, Menetou-Salon, Pouilly-Fume vai Sancerre?

  Cour-Chevernyn alkuperämerkintä-alueella. Siinä Romorantin on ainoa sallitus lajike. Muut kolme ovat Sauvignon Blanc -alueita.
 5. Toscanan arvostetuin Sangiovese-viini lienee Brunello di Montalcino. Mikä on saman alueen tuottajien nuorena juotavaksi tarkoitettujen DOC/DOP-viinien alkuperämerkintä?

  Rosso di Montalcino.
 6. Konjakit jaetaan kolmeen ryhmään VS, VSOP sekä XO tai Extra tammikypsytyksen pituuden perusteella ja samalla odotusarvoisesti tuotteen hinta myös nousee?

  Mikä näistä kolmesta on Alkon ja myös globaalisti myydyin ryhmä? Luonnollisesti edullisimmat eli VS-konjakit. Alko myi vuonna 2019 VS-konjakkeja 467 000 litraa, kun VSOP-konjakkeja myytiin 303 000 litraa sekä XO-konjakkeja 105 000 litraa. Edullisimman ryhmän konjakkeja yli neljä kertaa enemmän kuin kalleimman ryhmän konjakkeja.
 

© 2002-2020 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.