ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 31/ 2020

Näytä vastaukset 27.7.2020
 1. Kun keväällä korona-virus sulki ravintolat ja lopetti risteilyt naapurimaihin, niin matkatuomiset ja ravintolan korvikkeet hankittiin Alkosta. Mikä seuraava mietojen viinien tuoteryhmä on selvästi kärsinyt määrällisesti (Alkon myynnin perusteella) pandemiasta: kuohuviinit, punaviini, roseeviinit vai valkoviinit?

  Kuohuviinit, mukaan lukien samppanja. Alkuvuoden Alkon kuohuviinimyynti kasvoi vain 3,9 % kun viinien myynti kasvoi lähes viidenneksen ja roseiden myynti lähes puolet. Siirtymät huomioiden kuohuviinien kulutus siis väheni selvästi poikkeustilanteessa
 2. Missä maassa sijaitsevat seuraavat viinialueet: Geographe, Great Southern, Manjimup ja Margaret River?

  Australiassa ja siellä Länsi-Australian osavaltiossa. Ne ovat South West Australian ala-alueita.
 3. Missä sijaitsevat seuraavat alkuperämerkinnät: Brachetto d'Acqui, Barbera del Monferrato, Dolcetto d'Acqui sekä Nizza?

  Pohjois-Italian Piemontessa.
 4. Missä sijaitsevat seuraavat alkuperämerkinnät: Boca, Gemme, Colline Novaresi ja Gattinara?

  Pohjois-Italian Piemontessa.
 5. Yhdysvalloissa Kalifornian Pohjoisrannikon Napa Valley:n aluetta pidetään kasvuympäristönsä puolesta Yhdysvaltain laadukkaimmat (ja hinnakkaimmat) viinit tuottavana alueena. Millä rypäleillä tuottajat voivat yrittää Napan viinien viiniensä maailmanvalloitusta?

  Millä rypäleillä tahansa. Uudessa maailmassa määritellään vain maantieteellinen alue. Kaikki muu, mukaan lukien rypälelajikkeet, on sen jälkeen vapaasti tuottajan päätettävissä.
 6. Espanjan Cava-kuohuviini on ollut pitkään suomalaisten suosikkikuohuviinejä. Suosiotaan ovat reilusti kolmannella vuosituhannella lisänneet Italian proseccot. Kun Alkon nettihinnastossa tekee nimi-haun sanoilla Cava ja Prosecco, kummalla tulee enemmän osumia?

  Cavalla. Heinäkuun loppupuolella Cava antoi 153 osumaa ja Prosecco 116.
 

© 2002-2020 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.