ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 10/ 2020

Näytä vastaukset 2.3.2020
 1. Mihin yhtiöön liittyvän erihintaiset ja (viinialueen sisällä) erityyliset tuotelinjat Cune, Viña Real, Imperial sekä Pagos de Viña Real?

  Taivuttamattomassa muodossa kirjoitettuna kyseisen yhtiön koko nimi on Compania Vinicola del Norte España, josta muodostuu lyhennettynä nelikirjaiminen nimi CVNE.
 2. Mitä juomatyyppiä myydään (Alkossa) tavaramerkeillä tai valmistajan nimellä: Catoctin, Jaisalmer, Rutte ja Santamania?

  Giniä.
 3. Alko myi vuoden 2019 aikana 2 154 000 litraa viinitisleitä eli brandyjä. Kumpaa myytiin enemmän konjakkeja vai muiden alueiden viinitisleitä (dikotomisella jaottelulla)?

  Luonnollisesti edullisempia tuotteita eli muita kuin konjakkeja. Ei-konjakkien markkinaosuus oli 59,4 %.
 4. Mikä seuraavista konjakkimerkeistä on suomalaisen valtioyhtiö Altian omistuksessa: Arbellot, Braastad, Larsen vai Soerlie?

  Larsen. Muut ovat norjalaisomisteisia konjakkimerkkejä.
 5. Kumpi seuraavista hämäävistä rypäleviinitisleistä on konjakki: Hubert vai Prince Hubert de Polignac?

  Prince Hubert de Polignanc. Pelkkä Hubert on Altian brandymerkki.
 6. Vuoden 2019 lopussa Manner-Suomessa oli voimassa 6029 alkoholin vähittäismyyntilupaa. Mutta mikä oli alkoholin anniskelulupien määrä suhteessa vähittäismyyntilupiin: noin puolet enemmät, suunnilleen sama määrä vai puolet anniskelulupien määrästä?

  Puolitoistakertainen määrä anniskelulupiin verrattuna, tarkemmin 9496 kappaletta.
 

© 2002-2020 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.