ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 52/ 2019

Näytä vastaukset 23.12.2019
 1. Kun ranskalaisen suurtuottajaosuuskunnan eräs tila on nimeltään Chateau Grenouilles, miltä alueelta viini on peräisin?

  Burgundin Chablis’sta ja tarkemmin Grenouilles-nimiseltä (korkeimman laatutason) Grand Cru –palstalta.
 2. Missä päin Ranskaa sijaitsee alkuperämerkintä nimeltä L'Etoile eli suomennettuna Tähti? Vihjeenä: viileällä vuoristoalueella liikutaan.

  Alppien juurella Juran viinialueella Sveitsin rajan tuntumassa.
 3. Kun printeisellä menetelmällä valmistetun kuohuviinin, mukaan lukien samppanja, pullokoko on koko ajan ollut alusta loppuun asti samassa pullossa toisen käymisen ja korkinvaihdon jälkeisen ajan: magnum, peruspullokoko (0,75 l), puolikkaan pullo (0,375 l) vai pikkolo (0,2 l)?

  Suurimman pullot eli magnum ja peruspullo. Kaksi pienempää on saanut sisältönsä isommista pulloista.
 4. . Alkon tilausvalikoimasta on noussut vakiovalikoimaan ranskalaisen yhtiön Tussock Jumper-nimisiä eri maista peräisin olevia viinejä, joissa kuvituksena on punaiseen villapaitaan puettuja eläimiä. Eläimet edustavat eri maihin yhdistettäviä stereotypioita. Kun argentiinalaisessa Malbec-viinissä eläin on nauta, niin mikä suosittu ruokapöydän seuralainen edustaa ranskalaista Pinot Noir -viiniä?

  Sika.
 5. Mitä seuraavista rypälelajikkeista voidaan viljella Suomen lämpimillä alueilla: Bacchus, Optima, Reihensteiner vai Rondo?

  Rondoa, joka ei ole aitoviiniköynnös. Muut ovat saksalaisen risteytystehtailun tuloksia.
 6. Suomalaiset ovat pitkään arvostaneet Miguel Torreksen viinejä. Mikä seuraavista Härän veri eli Sangre de Toro -viineistä on ollut pisimpään Alkon valikoimassa:
  006982 Sangre de Toro Catalunya demie 6,38 €/0,375 l;
  463397 Sangre de Toro Organic Catalunya Reserva 2015 14,99 € vai
  957988 Sangre de Toro Original Catalunya BIB 34,98 €/3,0 l?

  Puolikkaan pullon Härän veri. Alkon tuotenumerot ovat nykyisin kuusinumeroisia, joksi ne muuttuivat parikymmentä vuotta sitten. Sitä vanhemmat tuotteet olivat nelinumeroisia: Niiden eteen on laitettu nollia, jotta kuuden numeron koodivaatimus toteutuu.
 

© 2002-2020 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.