ISSN 1458-8439

Juomavisa vko 47/ 2019

Näytä vastaukset 18.11.2019
  1. Alkon tilausvalikoimasta on noussut vakiovalikoimaan ranskalaisen yhtiön Tussock Jumper-nimisiä eri maista peräisin olevia viinejä, joissa kuvituksena on punaiseen villapaitaan puettuja eläimiä. Eläimet edustavat eri maihin yhdistettäviä stereotypioita. Kun portugalilaisessa punaviinissä eläin on aasi ja ranskalaisessa Pinot Noir-viinissä sika, niin mikä eläin edustaa australialaista Shiraz-viiniä? Vihjeenä: eläintä ei löydy ruokapöydästä.

    Koala.
  2. Porvoon (Bordeaux) laadukkaimpia punaviinejä tuottavat alueet jaetaan pelkistetysti kahteen osaan: Vasemman rannan Medociin sekä Oikean rannan Libourneen (Libournais). Kummankin alueen viineissä käytetään Merlot-rypälettä, mutta kummalla alueella se on statistin ja kummalla pääosan esittäjän osassa?

    Oikealla rannalla Merlot on pääosan esittäjä ja Vasemmalla rannalla sivuosan esittäjä.
  3. Mikä yhdistää seuraavia Kalifornian virallisia viinialueita: Central Coast, San Louis Obispo, Paso Robles sekä Adelaida (District)?

    Sama yläalue Central Coast yhä pienempiin ala-alueisiin hierarkkisesti eriteltynä.
  4. Mitä seuraavista rypälelajikkeista voidaan viljellä Suomen lämpimillä alueilla: Ehrenfelsen, Nordica, Optima vai Reihensteiner?

    Nordicaa, joka ei ole aitoviiniköynnös. Muut ovat saksalaisen risteytystehtailun tuloksia.
  5. Mikä runsastanniininen lajike yhdistää Lounais-Ranskan Madiranin viinialuetta sekä Etelä-Amerikan Uruguayta?

    Tannat.
  6. Mikä seuraavista Italialaisista tummista lajikkeista ei kuulu joukkoon: Aglianico, Barbera, Nebbiolo vai Sangiovese?

    Piemonten vähätanniininen Barbera. Muut on runsastanniinisia lajikkeita.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.