|
Arvio |
Hapettamalla jäännössokeri avittama mutkattomuus paranee alun hiilimäisen puun jälkeen. Sokeri tekee yllättävän toimivaksi. Seurusteluviinin perusolemuksen lisäksi toimii myös yleiskäyttöisenä ruokaviininä. Suuntuntuma kevyehkö, makeusaste selvän puolikuiva lisähapettamisella korostuvan imelillä piirteillä, alussa melko nuoruuden hedelmäinen, hapettamalla melko hapokas lisääntyvän kirpeän katkeroainemaisena kehittyvän vihreillä piirteillä sekä kohtuullisen pyysyvän tanniininen lisääntyvän vihreän katkeroainemaisena ja mäskimäisen siemenmäisen omenankotamaisena. Kohtuullisen voimakas jälkimaku pitkä kestävänä lisääntyvän marmeladimaisen imelyyden pehmentämän katkeroainemaisen marjamaisena alun selvemmän hiiltyneen puumamisuuden jälkeen. Hapettamalla kohtuullisen viilattu alun vihreän rustiikkien piirteiden jälkeen riittävän tasapainoisena. Aromeissa alussa hillomaisia ja lisääntyvä marmeladimaisia katkeroainemaisia marjoja kehittyvän puolukkamaisina, kehittyviä kuivattuja marjoja lisääntyvän nahistuneen kuorimaisina, alussa selvempää hiiltynyttä puuta lisääntyvän imelöittävän fenolimaisen luotinmaisena, hieman maustepippurimaisia mausteita sekä kehittyvän aluskasvimaista yrttimäisyyttä kehittyvän sammalmaisena sekä kehittyviä kuivattuja katkeroainemaisia yrttejä koivunlehtimäisenä. Alkon ilmoittama sokeri 11 g/l ja hapot 5,8 g/l. Erä L25064 BV 07:16. Aikaisemmin viini myytiin Nero d'Avola-lajikeviininä, joka on edelleen Alkon ilmoittama ainoa lajike, tosin epäuskottavasti.
|