ISSN 1458-8439
takaisin
580417 Fernand Engel Chardonnay Biologique Brut Cremant d'Alsace 2019
72 17,98 € (23,97 € / l)
Ranska - Alsace/ Cremant d'Alsace AOP - Fernand Engel, Chardonnay Ostoslistalle
10.5.2022
Keskimääräinen vastine
Arvio
Nautittavuus alun tilanteesta, tosin tämä viini olisi hyötynyt vuoden pidemmästä sakkakypsytyksestä ja ainakin selvemmästä sokerista. Metallin ja kemikaalien ystäville korkeammat pisteet. Lisä- ja apuainepeli ei ole ollut hanskassa. Suuntuntuma kevyehkö, alussa juuri melko ja hapettamalla kohtuullisen nuoruuden hedelmäinen, kohtuullisen hiivamaisen rasvamaisen pullataikinamaisen pyöreä hapettamalla heikentyen, voimistuvan happaman hapokas lisääntyvän sitruunamehumaisena sekä kohtuullisena pysyvän vihreän kotamainen ja lisääntyvän sitruunansiemenmäinen taustalla erikoisen karvailla piirteillä. Kohtuullisen voimakas jälkimaku erittäin pitkä lisääntyvän hapanta ja erikoisen karvaan siemenmäistä ja kemikaalimaista suuntuntumaa korostavana alun metallimaisuuden jälkeen. Alussa kohtuullisen viilattu. Aromeissa alussa kirpeitä viheromenoita limettimäisen sitrusmaisilla piirteillä, lisääntyviä happaman kotamaisia omenoita, kehittyviä nahistuneita päärynäomenan kuoria, alussa hiivamaisen rasvamaista pullataikinaa, alusta lähtien reilua metallimaisuutta, kehittyvä ja lisääntyvän tuorerehumaisen ruohomaisia piirteitä, kehittyvä ja lisääntyvän karvaita siemeniä sekä metallisien kivimäistä maanläheisyyttä lisääntyvän erikoisen liuotinmaisen kihelmöivänä kehittyvän karvailla piirteillä selvemmällä hapettamisella lisääntyvän happamuutta korostavan tuorepuristetun sitruunamehumaisena. Alkon ilmoittama sokeri 4 g/l ja hapot 6,8 g/l. Erä Lot 1892.
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.