Vanhan pullokypsytetyn viinin tertiaarisista aromeista (PULLOKYPSYTYKSEN AROMIT) käytetään myös ranskasta omaksuttua (snobistista) määritelmää BOUQUET, tai suomalaistettuna BUKEE, joka on myös ranskankielinen ääntämysasu. Bouquet tarkoittaa alun perin kukkakimppua, jossa on erilaisia aromeja. Bukee-sanaa käytetään monesti kun kuvaavat aromiassosiaatiot loppuvat. Nautiskelija etsii aromeihin assosiaatiot, kuten santelipuu, erilaiset eläinten ja maaperän aromit sekä eksoottiset mausteet ja välttää vaikeasti miellettävän bukee-sanan käyttöä. Modernit viinit kehittyvät aikaisempaa nopeammin. Jo käymisen ja tynnyrikypsytyksen aikana viineihin pyritään samaan myös pitemmälle kehittyneitä aromeja modernin tekniikan ja kontrolloidun hapettamisen avulla. Nautiskelija välttää tämän vuoksi vanhaa jakoa rypälepohjoisiin eli PRIMAARISIIN sekä käymisessä ja tynnyrikypsytyksessä syntyviiniin SEKUNDAARISIIN sekä pullokypsytyksen tertiaarisiin aromeihin aromien lähteen vaikean eroteltavuuden vuoksi. Nykyisin muutaman vuoden säilytetyssä (puna)viinissä on yleensä kaikkea kolme aromityyppiä, mikä Nautiskelijan viiniteoriassa on optimaalinen tilanne. Katso kuvaukset hedelmän aromit, maaperän aromit, eläinten aromit, kuivatut sekahedelmät, yrttien aromit ja mausteet.