Nautiskelija käyttää kyseistä nimitystä kun rypälelajikkeina on vähintään kaksi seuraavista: Semillon, Sauvignon Blanc (SB) ja Muscadelle sekä mahdollisesti muut marginaaliset Bordeaux´n alueella viljellyt lajikkeet. Niitä voivat olla esimerkiksi vain kuriositeettiarvoa omaavat Merlot Blanc ja Ugni Blanc. Bordeaux’n kuivien viinien maailmanliigan laatu ei täysin yllä punaviinien tasolle ja niiden merkitys on alueella melko vähäistä punaviineihin verrattuna. Maineikkaat Sauternes’n valkoviinit valmistetaan nykyisin Semillon-vetoisina pienellä SB-lisäyksellä. Perinteinen ”resepti” on yleensä sisältänyt neljä viidesosaa Semillonia. Porvoon tummassa sekoitteessa on selitetty kirjoitusasun tausta. Bordeaux’n viinit olivat aikaisemmin pääsääntöisesti, ja vähintään dominoivasti, Semillon-viinejä, joissa saattoi olla hieman SB-lajiketta, mutta Sauvignon Blanc -vetoiset viinit sopivat paremmin nykymakuun. Tarhoissa tosin riittää Semillon-köynnöksiä. Nämä rypäleet, ja etenkin sekoite, sopivat erinomaisesti myös tammitukseen. Bordeaux’n makeissa ja etenkin jalohomeisissa viineissä tammitus tuo erilaisia mausteita sekä sekahedelmiä ja korostaa maaperää. Heinämäisyys sekä päivänkakkara ovat sekoitteen tyypillisiä iän tuomia aromeja. SB-pitoisuuden noustessa lisääntyvät lajikkeelle tyypilliset herukanlehdet, yrttimäisyys, nokkonen sekä karviainen. Muscadellesta on haettu edullisempiin viineihin nuorena juotavuutta sekä kukkaisia ja hieman myskimäisiä aromeja. Sitruksinen hapokkuus on selvää, mutta ei yleensä huippuvoimakasta, mutta yleensä pienoiset humalamaiset katkeroaineet korostavat hapokkuutta. Bordeaux’n ulkopuolella käytetään yleisesti Semillonista ja SB:stä valmistettuja viinejä, sillä Muscadelle ei ole saanut mainetta laadustaan eikä sovellu lämpimään ilmastoon. Pienoisella Semillon-viinin lisäyksellä voidaan leikata SB:n liian voimakkaita aromeja ja lisätä sävyjä. Semillon antaa Chardonnayn tyylistä öljymäistä pyöreyttä ja sitruksista hapokkuutta viiniin, kun SB korostaa aromikkuutta. Semillon antaa yhdessä tammituksen kanssa myös ikääntymispotentiaalin. Nautiskelijan arvioimia kuivia, vähintään erittäin hyvän laatutason sekoiteviinejä sekä erikseen saman laatutason makeat viinit. Hakutulosteissa on nimeämisperiaatteen mukaisesti myös Bordeaux’n ulkopuolisia viinejä. Viinien laatupotentiaali kiitettävä kuivissa viineissä ja täydellinen makeissa jalohomeviineissä. Laatuviineissä säilytyspotentiaali valkoviinien mittapuulla pitkä. Artikkelin loppu