Flor ja suomeksi HIIVAKUKINTO tai HIIVAKALVO muodostuu lähinnä Saccharomyces beticus -hiivan (myös muita kantoja esiintyy) toimesta tynnyreissä fino-sherryjen tai Juran keltaisen viinin (Vin Jaune) pinnalle. Se estää hapettumista sekä antaa hiivaisia ja asetaldehydin aromeja viiniin ja saa aikaan viinissä kemiallisia muutoksia. Hiivalähtöiset aromit muistuttavat sekä perinteisellä menetelmällä valmistettuja kuohuviinejä että osittain hiilihappokäymisen aromeja. Tyypillisen finon (tai manzanillan) ominaisaromien tavoittaminen sanallisesti on vaikeaa ja yleensä ne täytyy vain tunnistaa.

Fino-sherryjen epämuodikkuutta selittää osittain monien vieroksumat hiivamaiset voimakkaat aromit. Osalla harrastajista vanhoissa maderoituneissa (väkevissä) viineissä assosiaatio tulee sherryyn myös vaikeasti kuvattavan madeiramainen asemesta.