Flor ja suomeksi
HIIVAKUKINTO tai
HIIVAKALVO muodostuu lähinnä
Saccharomyces beticus -hiivan (myös muita kantoja esiintyy) toimesta tynnyreissä fino-sherryjen tai Juran keltaisen viinin (Vin Jaune) pinnalle. Se estää hapettumista sekä antaa hiivaisia ja asetaldehydin aromeja viiniin ja saa aikaan viinissä kemiallisia muutoksia. Hiivalähtöiset aromit muistuttavat sekä perinteisellä menetelmällä valmistettuja kuohuviinejä että osittain hiilihappokäymisen aromeja. Tyypillisen finon (tai manzanillan) ominaisaromien tavoittaminen sanallisesti on vaikeaa ja yleensä ne täytyy vain tunnistaa.
Fino-sherryjen epämuodikkuutta selittää osittain monien vieroksumat
hiivamaiset voimakkaat aromit. Osalla harrastajista vanhoissa maderoituneissa (väkevissä) viineissä assosiaatio tulee sherryyn myös vaikeasti kuvattavan madeiramainen asemesta.