ISSN 1458-8439
takaisin

Moderni viininmaistelu

12.4.2022

"Kypsyville viineille soitetaan toisissa kellareissa klassista musiikkia parhaimman laadun takaamiseksi — ja ehkä myös turistien ilahduttamiseksi ja muistijäljen aikaansaamiseksi. Ääntä voi käyttää maistelussakin: sama viini maistuu erilaiselta Mozartin kuin Madonnan soidessa. Myös valon väri vaikuttaa: ihmiset kuvailevat samaa viiniä eri sanoilla keltaisessa, vihreässä ja punaisessa valaistuksessa. Miten subjektiivista ja vaikutuksille altista puuhaa viinien maistelu onkaan! "
Taina Vilkuna, MW, Viinin Ystävät ry:n juhlakirjassa Viini ilahduttaa ihmisen sydämen (Helsinki 2017) artikkelissa "Viinitrendit meillä ja maailmalla".


takaisin
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.