ISSN 1458-8439
takaisin

Yrittäjän ja duunarin ero

24.3.2022

"Palkollisena Veijo Votkinin työpäivä päättyi kolmen aikoihin iltapäivällä. Yrittäjänä päivät venyivät pitkiksi. Päivän päätteeksi lähdettiin monesti istumaan iltaa yhdessä koko työporukalla. Kun tuli laskun aika, oli selvää, että Votkin firman pomona hoiti sen.
'Kerran sellaisen illan päätteeksi yksi lihanleikkaajista sanoi minun maksaessani laskua, että pomolla on tuollainen lompakko, täynnä isoja seteleitä. Että minulla on vain yksi 50 markan seteli. Kännissä kun oltiin, sanoin että vaihdetaan lompakot.'
Ja niin tehtiin. Päivä oli perjantai. Votkin lupasi hövelisti työntekijöilleen vielä palkallisen maanantaivapaankin, että nämä ehtisivät varmasti tuhlata kaikki rahat. 'Kun tiistaiaamu tuli, pojat olivat taas töissä. Lihanleikkaajan lompakko oli tyhjä, mutta minun lompakossani oli 50 markkaa rahaa.'"
Marjaana Varmavuori, toimittaja, Helsingin Sanomien Helsinki-paikallisliitteen 26/2019 artikkelissa "Makkarakeisari Veijo Votkinin ura lihahommissa oli tyssätä heti alkuunsa".


takaisin
 

© 2002-2022 JWJ-Nautiskelija Oy. Tietosuojaperiaatteet ja toimituspolitiikka. Tietojen kopioiminen ja julkaiseminen on tekijänoikeuslain mukaisella tavalla kielletty. Viinien hintatiedot ovat hankinta- tai arviointihetken hintoja, eikä niitä päivitetä. Katso Nautiskelijan tilaajaperusteisen viinitietosivuston esittely. Nautiskelijan viinitiedon sivusto hyödyntää evästeitä ja sivustoa selaamalla hyväksyt evästeiden käytön.