Ikääntyneisiin tai (pitkälle) kehittyneisiin laatuviineihin kuuluvat monesti eläinkuntaan liitettävät aromit kuten nahka, LIHA, KINKKU, riista, lampaanvilla, virtsa(maisuus) sekä eläinten erilaiset peräpään ja jätösten, sekä niiden asuintilojen aromit. Nautiskelija käyttää määrettä ELÄIMELLINEN vaikeasti identifioitavista sävyistä. Tämän tyylisistä aromeista nauttiminen vaatii selvää älyllistä otetta ja nämä kuuluvat asiantuntijatasoisiin viineihin. Vanhoissa, yleensä Cabernet Sauvignon (Porvoon tumma sekoite), Syrah- ja Pinot Noir -viineissä on helposti eläimiin assosioitavia aromeja. Vanhojen viinien ystävät arvostavat nämä aromit monesti muita korkeammalle. LAMPAANVILLA yhdistyi aikaisemmin viileän ilmaston Pinot Gris -viineihin, mutta nykyisin lampaanvilla on muuttunut niissä ja myös muissa viileän ilmaston viineissä harvinaiseksi. VIRTSAMAISUUS on lähellä yrttisyyttä, vihreitä lehtiä tai AIV-rehua ja on negatiivinen ilmaus. NAHKA on yleensä vaativa aromi, mutta LANTAa positiivisempi. Monesti käytetään lannan asemesta talli- tai navetta-sanoja. Nautiskelijan arvostuksissa laadukkain on HEVOSEN LANTA ja sen jälkeen lehmän lanta (NAVETTA). SIAN LANTA on ei-tyylikäs ja oletusarvoisesti negatiivinen ilmaus. Vanhat viinit ovat harvinaisia ja perinteisesti englantilainen yläluokka on arvostanut tällaisia aromeja vanhoissa Porvoon ja Rhônen viineissään. Rhônen Syrah-viinien "ongelmana" tai suosion vähentäjänä ovat juuri normaaliin moderniin suomalaiseen ja länsimaiseen aromiympäristöön kuulumattomat eläinten ja ulosteiden aromit. Harvinaisiin (kehityksellisesti) vanhoihin viineihin eläinten aromit kuuluvat luontaisesti. Nautiskelijalla kellariviinin luokitus ja viinin säilyttämisen lisäarvo (kannattavuus) muodostuu sen kyvystä kehittää tämän tyyppisiä pullokypsytyksen aromeja. Moderneilla valmistustekniikoilla viinit saadaan suhteellisen nuorena tasapainoisiksi ja etenkin nuoruuden hedelmäisyyden ansiosta nautittavaksi, mutta "vaikeiden" tai älyllisesti haastavien aromien kehittyminen vaatii aikaa. Tämän tyyppisiin alkuperäisiin eläinkunnan aromeihin assosiaatiomielessä voi tutustua vaikka navetassa, sikalassa, lampolassa ja tallissa tai riistaeläinten suhteen vaikka eläintarhassa, jos ei pääse villielämän tai sen jätösten kanssa muuten luonnossa tekemisiin.